Pe aici nu se trece. Nu există alt loc pe Pământ unde concentrația de șerpi veninoși e mai mare

Pe aici nu se trece. Nu există alt loc pe Pământ unde concentrația de șerpi veninoși e mai mare
La 30 de kilometri de coasta orașului Sao Paolo din Brazilia se află o insulă de o frumusețe uluitoare. Cine pășește însă aici, va muri.

E scăldată în soare și înconjurată de mare, dar să nu îndrăzniți să călcați în acest loc. Ce se întâmplă pe insulă e groaznic.

Pe aici nu se trece. Nu există alt loc pe Pământ unde concentrația de șerpi veninoși e mai mare

Snake Island este un loc unde oricine și-ar dori să ajungă atunci când privește o fotografie. Este atât de frumos, încât ai senzația că ai ajuns în Rai. Și totuși, nici un turist, indiferent cât de temerar ar fi, nu are curajul să intre. Motivul este unul extrem de important. În Snake Island își duc zilele cei mai veninoși șerpi din lume. Iar specialiștii spun că sunt mii de asemenea de exemplare și în nici un alt loc din lume nu mai există așa ceva.

În casa ultimului locuitor, șerpii au intrat pe fereastră

În asemenea condiții, e lesne de înțeles de ce nici o persoană nu poate rezista pe această insulă. Singura dovadă că oamenii au trecut pe aici este un far folosit pentru orientarea navelor. Potrivit Smithsonian, la începutul anilor 1900, pe insulă se spune că ar fi locuit paznicul farului, alături de familia sa.

Oamenii erau fericiți în acest loc mirific și încercau să se păzească cât mai mult de invazia șerpilor. Numai că într-o zi, au uitat ferestrele deschise. Se spune că șerpii au dat năvală și toată bucuria s-a spulberat.

Pescarul mușcat de viperele ucigașe

Potrivit unei alte legende, un pescar a eșuat la un moment dat pe țărmul insulei. Omul a fost nevoit să coboare din barcă și, pentru că i se făcuse foame, a mers să culeagă banane. Șerpii, deranjați de la locul lor, ar fi sărit din copac și l-au mușcat, iar bărbatul și-a pierdut viața pe loc.

Specialiștii spun că veninul acestor târâtoare este atât de puternic încât pur și simplu dizolvă carnea omului în scurt timp. Chiar și dacă persoanei mușcate i se administrează antidotul la timp, tot mai există riscul de deces, pentru că odată ce veninul intră în organism, se instalează insuficiența renală, hemoragia cerebrală și intestinală, dar și necroza țesutului muscular.

Sursă foto: rtv