Pe Nicolae Ceaușescu l-au executat. Ce s-a întâmplat cu frații săi după

Pe Nicolae Ceaușescu l-au executat. Ce s-a întâmplat cu frații săi după
Nicolae Ceaușescu s-a născut într-o familie numeroasă. A avut nouă frați și surori. La rândul lor, aceștia au avut copii. Ce s-a întâmplat cu ei, după ce Nicolae și Elena Ceaușescu au fost executați.

Românii nu știau mare lucru despre soții Elena și Nicolae Ceaușescu. Abia după 1989, au aflat câte ceva, dar unele informații erau inventate, altele exagerate. Până și menajera familiei a început să povestească despre celebru cuplu. Treptat, istoricii au căutat documente prin arhive și au început să publice informații reale, iar puținii membri în viață au povestit ici, colo, despre numeroasa familie a liderului comunist.

Pe Nicolae Ceaușescu l-au executat. Ce s-a întâmplat cu frații săi

Nicolae Ceaușescu a plecat din casa părintească pe când era adolescent. Așa au făcut și frații și surorile lui. Andruță și Lixandra Ceaușescu au avut 10 copii, dar doar nouă au supraviețuit.

 • Niculina (1914 – 1990) a fost prima care a plecat la București. A intrat ucenic la cizmărie, iar în anul 1930 l-a adus la București, la același patron, și pe Nicolae. Niculina a murit în 1990, la câteva luni după celebrul său frate.
 • Următorul născut a fost Marin. Acesta a lucrat și el alături de Niculina și de Nicolae, apoi a terminat Academia de Științe Economice. A condus mai mulți ani Agenția Economică a României de la Viena. S-a sinucis pe 26 decembrie 1989, după ce a văzut execuția lui Nicolae și a Elenei Ceaușescu și i se spusese că soția lui a murit, iat fetele lui sunt închise pe viață.
 • Nicolae Ceaușescu s-a născut la 26 ianuarie 1918, în Scornicești. A fost președintele României între anii 1965 și 1989. Acesta a murit împreună cu soția sa, condamnați la moarte și executați, pe 25 decembrie 1989.

Toți au ocupat funcții înalte

 • Maria Ceaușescu (1920- 2007) a lucrat la fabrica Electromagnetica și, datorită numelui, a fost numită șef de secție. Ulterior, aceasta s-a numit Maria Agachi, prin căsătorie. Între 21 decembrie 1968 și 13 martie 1969, soţul acesteia, Nicu Agachi, a ocupat funcția de ministru adjunct al Industriei metalurgice, iar la 13 martie 1969 a fost numit chiar în funcţia ministru al Industriei metalurgice. La 7 februarie 1986, Neculai Agachi a fost numit în funcția de prim-vicepreședinte al Consiliului Central de Control Muncitoresc al Activității Economice și Sociale, funcție pe care a ocupat-o până la 12 octombrie 1988. În cele din urmă a avut parte de un final dramatic: s-a sinucis la spitalul Fundeni în 1991.
 • În anul 1922, s-a născut Florea Ceaușescu. Acesta a fost ziaristul familiei. Și-a început cariera în anul 1944 după ce au venit comuniștii la putere. A lucrat mai întâi la ziarul de partid Steagul Roșu, iar mai târziu la cotidianul Scânteia. Uneori era confundat cu fratele său, Nicolae, deoarece îi semăna foarte bine.
 • Cel de-al șaselea copil a primit același nume ca al fratelui mai mare, Nicolae Ceaușescu (1924 – 2000). Mai târziu, pentru a nu crea confuzie, i-au zis Nicolae Andruță Ceaușescu. Acesta a lucrat o perioadă ca șef de cadre la Ministerul de Interne, iar ulterior a condus Școala de ofițeri de Securitate de la Băneasa. La Revoluție a fost arestat chiar de unul dintre cei pregătiți de el. A murit la 76 de ani.
Ilie Ceaușescu a murit în anul 2002, la vârsta de 76 de ani. A fost general de armată
Ion Ceaușescu a fost agronom

Ilie a ajuns general de armată

 • Ilie (născut în 1926) a devenit general de Armată, la vârsta de 51 de ani. El a ocupat și funcția de secretar adjunct al Consiliului Politic Superior al Armatei. Ilie Ceaușescu a murit în anul 2002, la vârsta de 76 de ani.
 • Elena Ceaușescu (1928-2001), după căsătorie Bărbulescu, a fost profesoară de istorie la Liceul din Scornicești. Datorită legăturilor familiale cu președintele României, aceasta a avansat foarte repede, ajungând inspector școlar în județul Olt.
 • Mezinul celebrei familii a fost Ion Ceaușescu (1932-2020). Acesta a urmat cursurile Școlii Medii de Energie Electrică de la Moscova. Pasionat de agricultură, a absolvit Facultatea de Agronomie și a devenit agronom. În timpul Revoluției din 1989, Ion Ceaușescu și familia sa au fost reținuți de Armată, însă au fost eliberați la scurt timp. Ulterior, el a înființat o firmă și a scris cărți de horticultură. El a fost căsătorit cu Maria Ienciu, cu care a avut un băiat, Nicolae.
 • Costel Ceaușescu (1930) a murit tânăr și nu se cunosc amănunte despre el.
 • În familia Ceaușescu au fost 18 nepoți: 11 fete și 7 băieți. Cei mai cunoscuți dintre aceștia au fost Mihaela Moraru (fiica lui Marin Ceaușescu) și Emil Bărbulescu (fiul Elenei Bărbulescu, născut în 1958).

Recomandarile noastre