O porție aurie la desert: pere coapte în foitaj cu sos de caramel. Se topește în gură.

Pere coapte în foitaj cu sos de caramel. Rețeta

Aluatul franțuzesc pentru foitaj se face în casă, dar dacă nu aveți timp sau chef de stat prea mult în bucătărie, folosiți din cel gata făcut, de la magazin.

Ingrediente

  • 500 grame foitaj
  • 6-8 pere de mărime medie
  • 150 grame de zahăr
  • 150 grade de unt
  • 100 ml smântână pentru frișcă
  • 1 plic de zahăr vanilat
  • Zahăr pudră pentru decor
  • Câteva frunze de mentă.

Mod de preparare

  • În primul rând ne apucăm de pere, le curățăm de coajă, le tăiem în două pe lung, le scoatem cotorul și “venă” care duce spre codița și le tăiem felii longitudinal la 4-5 milimetri.
  • Întindem jumătățile de pere pe foaia de aluat foitaj păstrând între ele o distanță de 2 cm.
  • Tăiem cu un cuțit ascuțit foitajul cât se poate de egal între pere, astfel încât să obținem laterale de câte 1 centimetru pentru fiecare jumătate de pară.
  • Ungem cu ou aluatul și presărăm zahăr vanilat pe feliile de pere după care dăm la cuptor la 180 de grade pentru aproximativ 30 de minute.
  • În timp ce se coc perele, punem zahărul la caramelizat, iar după ce a căpătat o culoare aurie-brună, reducem focul la minim, adăugăm untul și amestecăm până se încorporează în caramel.
  • Punem și smântâna și fierbem 5-6 minute la foc mediu sau cât este nevoie pentru a obține un caramel gros, dar care să curgă.
  • Scoatem tava cu perele în foitaj, adăugăm câte 1-2 linguri de caramel deasupra perelor.
  • Lăsam la temperat și pudrăm cu zahăr. Ornăm cu frunze de mentă.

Caș frământat la borcan. Rezerve pentru iarnă

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp

Parteneri