Piedone: ”Îmi voi primi sentința cu demnitate. Sunt nevinovat”

Piedone: ”Îmi voi primi sentința cu demnitate. Sunt nevinovat”
Cristian Popescu Piedone, primarul sectorului 5, a spus că este nevinovat în toate scandalurile legate de numele lui. Cel mai mare și mai dramatic, este incendiul din Clubul Colectiv. ”Îmi voi primi sentința cu demnitate. Sunt nevinovat.”

Cristian Popescu Piedone, primarul sectorului 5, a fost iscodit de jurnalista Denise Rifai. Așa am aflat că edilul se crede nevinovat în cazul tragediei de la Clubul Colectiv, din 30 octombrie 2015.

Piedone: ”Îmi voi primi sentința cu demnitate. Sunt nevinovat”

Cristian Popescu Piedone a fost condamnat la 8 ani și 6 luni de închisoare cu executare în dosarul Colectiv, dar procesul încă se judecă. Bucureștenii din Sectorul 4, iar acum din 5 l-au ales primar.

Edilul a răspuns întrebărilor jurnalistei Denise Rifai, la Kanal D, în legătură cu această tragedie. Era primar al sectorului 4 în octombrie 2015, atunci când a avut loc tragedia de la Clubul Colectiv.

A fost acuzat că a dat avizul de funcționare al clubului, iar Cristian Popescu Piedone și-a dat demisia. A fost judecat pentru abuz în serviciu și fals intelectual pentru eliberarea autorizației și pentru acordul de funcționare dat clubului Colectiv, fără avizul ISU. Procesul nu a fost definitivat, dar Piedone a fost condamnat  în primă instanță.

“Vă simțiți vinovat pentru morții de la Colectiv?”, a întrebat Denise Rifai.

”Din prima zi! Și am să încep cu ultimul cuvânt în fața domnului judecător de la Fond, citez exact «Domnule judecător, dacă copiii mei în acea noapte s-ar fi aflat în clubul Colectiv și s-ar fi întâmplat nenorocirea care s-a întâmplat și ai mei copii erau morți, astăzi în fața dv spuneam în continuare că sunt nevinovat pe legile pe care le-am respectat».

Sunt tată, sunt bunic, știu ce înseamnă. Știu ce înseamnă să-ți pierzi cel mai drag. Ce-i mai cumplit pe lume să-ți pierzi copilul? N-aș fi vrut să trăiesc asemenea clipe, dar nu pot să-mi asum ceea ce nu-mi aparține mie în această tragedie.

Nu vreau să-mi demonstrez nevinovăția mea, ci adevărul să iasă la suprafață, pentru că dacă o secundă, eu, m-aș simți vinovat, să știți că am puterea să spun «am greșit».

Denise Rifai: “Sunteți pregătit să faceți închisoare?”

”Și Iisus a fost răstignit pe cruce, nu mă compar”, spune Cristian Popescu Piedone.

”Să recunosc că am greșit pe ce nu am făcut? Aș face și acest lucru să știu că acești copii mâine ar învia. Mi-aș asuma și aceste păcate nevinovat fiind. Vreți ca eu să fiu Acarul Păun?

Ați găsit adevăratul vinovat? Eu nu am văzut. Am făcut ca oricare alt primar din cei 3.600 de primari ai României, la vremea respectivă. Am semnat în condițiile legii.

Nu în baza declarației pe proprie răspundere dată de patron, în baza declarației conform codului CAEN depusă la Registratură, nu la primar. Eu nu l-am văzut în viața mea, nu-l cunosc, nu verific documentele.

La Registratură s-au depus actele pentru aprobare bar, nu există club în solicitare. Bar, vânzare băuturi alcoolice, locuri la mese – 80. Atât a solicitat! Sub 80 de locuri nu se solicită aviz ISU. Sunt acuzat de abuz în serviciu că am eliberat un acord de funcționare fără aviz ISU. Nu am cum să eliberez așa ceva”, a răspuns Piedone.

”Nu știu ce să vă spun în mod direct! A fi pregătit pentru nedreptate? Nu cer decât o dreptate și un adevăr. Dacă eram vinovat, mă duceam singur. Dar nu pot să accept niciodată. Că trebuie, că justiția dă, ne supunem!

Nu fug, nu mă duc în Madagascar, cu demnitate îmi voi primi sentința. Dar dacă este o normalitate în țara asta, eu nu am ce să caut în povestea asta. Vorbim de dreptate. Și eu vreau să se facă dreptate. Dar nu Piedone e vinovat pentru tot…

Credeți-mă că îmi face un bine această sentință. Nu mai pot! Nu mai pot! Ia-mă, tată! Ia-mi capul, că e bun, că e rău, asta este! Nu sunt nici primul, nici ultimul. Și acolo dacă mă duc, mă duc cu demnitate: știu că sunt nevinovat!”, a spus Cristian Popescu Piedone.

Cum a slăbit 100 de kilograme?

La un moment dat, Piedone cântărea 218 kg și  decis că este momentul să facă o operație de scurtare a stomacului.

Cristian Popescu Piedone a recunoscut că este un gurmand și mânca foarte mult. La un moment dat, cântărea 218 kg și  decis că este momentul să facă o operație de scurtare a stomacului.

”După o vacanță în Corfu, unde merg de 25 de ani, la moaștele Sfântului Spiridon, am venit acasă cu 30 de kilograme în plus. Am mâncat ce se mănâncă în Grecia, luam în fiecare zi câte un kilogram jumătate, în medie”, a povestit Piedone. A mai spus că la o întâlnire cu un prieten a mâncat 96 de mici, plus cartofi prăjiți și salată. Altă dată a mâncat 22 de hamburgeri.


Piedone face „revoluție” la el în sector. Ce pățesc băbuțele cu pătrunjel și oamenii fără mască

Piedone face ce a promis: Arată, în premieră, rapoartele Curții de Conturi de la Sectorul 5. Tunuri de milioane!