Piedone părăsește penitenciarul Prahova. Fostul edil face un apel la susținătorii săi

Piedone părăsește penitenciarul Prahova. Fostul edil face un apel la susținătorii săi
Condamnat în dosarul Colectiv la patru ani de închisoare cu executare, fostul primar al sectorului 5, Cristian Popescu Piedone ține legătura cu susținătorii săi prin intermediul mesajelor online.

El urmează să fie transferat de la Penitenciarul Rahova la Jilava în următoarele două săptămâni. Anunțul a fost făcut chiar de fostul edil, pe contul său de Facebook, unde acesta ține legătura cu susținătorii săi.

În postarea sa, Piedone mai spune și cât îi este de dor de fiecare bucată din sectorul pe care l-a păstorit și oferă sfaturi de dezvoltare personală pentru fani: „Mi-e dor de fiecare bucată din Sectorul 5. Până ne vom revedea, țineți legătura cu Vlad și căutați să faceți mereu imposibilul… posibil. Și vă rog să-mi mai permiteți încă o rugăminte, oameni buni. Peste vreo două săptămâni, voi fi transferat la Penitenciarul Jilava!”

Adresă nouă și planuri mari pentru Piedone

Așadar, noua adresă la care Piedone primește scrisori este cea dezvăluită chiar de el:

„Vă rog să-mi scrieți, așadar, la adresa următoare: Penitenciarul Jilava, Str. Sabarului, Nr. 1.” Apoi, își cere scuze de la cei care nu îl uită: „Să nu vă supărați că nu vă răspund tuturor celor care-mi scrieți! Sunteți mulți și vă mulțumesc!”. Totodată, el mai are o veste mare pe care o împărtășește cu mediul virtual, pentru cei interesați: „Toate scrisorile își vor găsi locul într-o carte la care am început să lucrez!”

„Mă bucur de fiecare literă descoperită în scrisorile pe care mi le trimiteți”

Cristian Popescu Piedone încearcă să se obișnuiască acum cu situația în care se află, deși a depus deja la Curtea de Apel Bucureşti o contestație la executarea pedepsei de patru ani de închisoare primită în Dosarul Colectiv.

„Mâine, poimâine, ceasul va bate de două luni trecute aici, în pușcărie. Caut să mă obișnuiesc cu locul, cu patul, cu peisajul, cu pereții. Aștept vizitele familiei și mă bucur de clipele cu ei. Mă bucur de fiecare literă descoperită în scrisorile pe care mi le trimiteți.” El este recunoscător pentru mesajele de bine care îi parvin: „Sunt mai puternic cu fiecare vorbă bună pe care o primesc.”

Contestația depusă de Piedone la executarea pedepsei de patru ani de închisoare în dosarul Colectiv a fost înregistrată la Curtea de Apel București pe 12 mai. Primul termen în acest dosar a avut deja loc, pe 16 iunie. Fostul edil a declarat în fața magistraților că vrea să își recupereze bunuri în valoare de 1,5 milioane de lei pe care le-a pus gaj pentru a putea acoperi cauțiunea, respectiv o casă și cinci mașini de epocă.