Piept de pui Von Brukenthal, deliciul unui week-end perfect. Rețeta e la fel de veche ca istoria

Piept de pui Von Brukenthal, deliciul unui week-end perfect. Rețeta e la fel de veche ca istoria
Se apropie week-end-ul și vreți ca pe masă să aveți un preparat culinar cu totul și cu totul special? Încercați o rețetă care în vechime nu lipsea de pe mesele boierești: piept de pui Von Brukenthal.

Sunt multe preparate culinare care se pot prepara din piept de pui, dar parcă nici unul nu se compară cu gustul acestei rețete. Ce spuneți de un piept de pui Von Brukenthal?

Ingredientele necesare

Pentru a pregăti o asemenea bunătate aveți nevoie de următoarele ingrediente: 500 g piept de pui dezosat și feliat, o jumătate de țelină mică, 1 morcov, 1 legătură de roșii cherry, 100 g semințe de susan. De asemenea, vă mai sunt utile 1 ardei gras, 1 ceapă mică, 2-3 ouă, 50 g făină, câteva buchețele de broccoli, o mână de spanac, ulei pentru prăjit, puțin unt, sare, piper după gust.

Pentru sos: ulei, 1 ou, ananasul din jumătate de conserve, sare și piper după gust.

Mod de preparare

Curățați bine țelina, morcovii, ceapa și ardeiul și le tăiați julienne. Puneți la fiert un litru de apă cu două lingurițe cu sare. Când a început să fiarbă, adăugați legumele alături de buchețelele de broccoli.

Se lasă pe foc pentru aproximativ zece minute. Opriți apoi focul și puneți la sotat în puțin unt și la final adăugați și o mână cu spanac. Condimentați după gust.

Cum se pregătește sosul

Sosul se va face la rece. Pentru început, faceți maioneza dintr-un gălbenuș de ou și ulei, iar la final adăugați ananasul din conservă, care ulterior a fost mărunțit foarte bine cu blenderul. Se pune ulei la încins într-o tigaie, iar fâșiile de pui se vor tăia sub formă de bastonașe.

Condimentați cu sare și piper și dați prin făină, ouă și susan. Se vor prăji până devin moi și crocante. Într-o altă tigaie sotați rosiile cherry în puțin ulei de măsline, timp de două minute. Totul se va pune pe un platou mare, se acoperă carnea cu sos de ananas și se servește.

Recomandarile noastre