Pierdem dinții în urma infecției cu noul coronavirus?

Pierdem dinții în urma infecției cu noul coronavirus?
Sunt mărturii zguduitoare de la bolnavii de COVID-19. Unii au trecut ușor, dar foarte mulți au trecut prin Iad până au scăpat. Iată că a mai apărut o problemă!

Un necaz nu vine niciodată singur, spun românii. Se pare că este și cazul celor care au scăpat de COVID-19. După ce au trecut cu greu de boală, unii supraviețuitori spun că și-au pierdut dinții!

Pierdem dinții în urma infecției cu noul coronavirus?

Unii supraviețuitori ai COVID-19 spun că dinții au căzut fără sângerare. Alții susțin că gingiile lor sunt mai sensibile sau că dinții lor devin gri sau se ciobesc, scrie evz.ro.

Unii supraviețuitori ai coronavirusului au avut de-a face cu un simptom neobișnuit în urma infecției cu noul coronavirus: pierderea dinților.

Farah Khemili, din New York, în vârstă de 43 de ani, a reușit să învingă coronavirusul în această primăvară, dar, recent, în timp ce mesteca o gumă, a descoperit că un dinte i se mișca din senin. A doua zi ea a observat că dintele i-a căzut, însă fără sângerări. După ce a solicitat un consult stomatologic, doctorul i-a comunicat cauza pierderii dintelui: fumatul.

În urma întâmplării, aceasta a luat în calcul și posibilitatea ca infecția cu coronavirus să-i fi afectat dantura, ceea ce a făcut-o să ceară păreri pe o rețea de socializare, unde a întâlnit o altă persoană cu un caz similar.

Unii supraviețuitori spun că și-au pierdut dinții

Cu toate acestea, numărul cazurilor care au raportat pierderea dinților, fără a prezenta simptome precum durerea sau sângerarea, este mic, fapt ce îi face pe medici să fie sceptici în legătură cu acest subiect.

Pe de altă parte, știm că o altă modalitate de transmitere a virusului este prin cavitatea bucală. Astfel, experții cred că aceasta este cauza pentru care unele persoanele experimentează pierderea gustului, după ce sunt infectate. Experții au precizat că sunt necesare mult mai multe cercetări pentru a dovedi o legătură între COVID-19 și pierderea dinților.

Este extrem de rar ca dinții să cadă din senin, a spus dr. David Okano, parodontist la Universitatea din Utah din Salt Lake City. Dar problemele dentare existente se pot agrava ca urmare a Covid-19, a adăugat el, mai ales că pacienții se recuperează de la infecțiile acute și se luptă cu efectele sale pe termen lung.

„Începem acum să examinăm unele dintre simptomele uimitoare și uneori invalidante de care suferă pacienții la câteva luni după ce s-au recuperat de la Covid”, inclusiv aceste relatări ale problemelor dentare și ale pierderii dinților, a spus dr. William W. Li, președinte și medic director al Fundației Angiogenesis, o organizație nonprofit care studiază sănătatea și bolile vaselor de sânge, informează nytimes. Sursa: evz.ro


Ivan Patzaichin, amiralul flotei de caiac-canoie. Laudă Delta cu toate ocaziile