Simona Ionescu / Redactor Șef

Piftia, plăcerea vinovată de pe masa de Crăciun. Această rețetă datează din anul 1935

Piftia, plăcerea vinovată de pe masa de Crăciun. Această rețetă datează din anul 1935
Răcitură de porc cum alta nu găsiți? Da, se poate, cu o condiție. Să folosiți această rețetă care datează din 1935.

Piftia de porc este una dintre cele mai așteptate feluri de mâncare ce satisface toate gusturile de Crăciun și Anul Nou. Iată cât de repede se poate prepara.

Piftia, plăcerea vinovată de Crăciun. Această rețetă datează din anul 1935

Gospodinele se întrec în rețete care de care mai spectaculoase când vin sărbătorile de iarnă, dar piftia rămâne preferata tuturor. Aveți acum la îndemână o rețetă din ”Carte de bucatarie — 1501 feluri de mâncări” din anul 1935.

Ingrediente

Veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

4-6 picioare de porc,

2 urechi de porc,

2 codițe de porc,

1 căpățână de usturoi,

1 ceapă,

boabe de piper.

Mod de preparare

Curățați bine carnea, spălați în mai mult rânduri de apă rece. Puneți la fiert într-o oală mai mare. Când va da în clocot, opriți focul, aruncați apa și spălați din nou cu apă rece.

Se pune din nou la fiert, dar de data asta în apă se adaugă o căpățână de usturoi, câteva boabe de piper și o ceapă.

Atenție!

Dacă aveți trei kilograme de picioare, atunci veți pune șase litri de apă. Se va lăsa să fiarbă lăsând focul foarte încet, până când veți constata că va începe carnea să se desprindă de pe os. Lăsați apoi să se răcească. Cealaltă căpățână de usturoi se curăță și se pisează foarte bine. Se strecoară zeama și se adaugă usturoiul în ea.

Din nou se va strecura zeama folosind o strecurătoare, pentru că aceasta trebuie să fie cât mai limpede. Secretul este să vânturați de mai multe ori zeama. Ea va rămâne astfel foarte limpede când va fi pusă în vase.

Puneți carnea în farfurii, având grijă să fie egală cantitatea și turnați zeama deasupra. Lăsați să se răcească.

Atenție! Farfuriile nu se vor acoperi până ce piftia nu s-a închegat. Piftia se va introduce în frigider doar rece. Va ieși o piftie plină de savoare, care va fi extrem de apreciată de toată lumea.

Sursă foto: rtv

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre