„Pisica neagră” a lui Piedone nu e Oana Zăvoranu. Dar va face senzație

„Pisica neagră” a lui Piedone nu e Oana Zăvoranu. Dar va face senzație
De câteva zile, Primăria Sectorului 5 se poate mândri cu cel mai vocal consilier de imagine  posibil, Oana Zăvoranu. Ca să își anunțe noua postură, aceasta a apărut într-un outfit negru, mulat, aproape felin.

Dar, Oana Zăvoranu nu e „pisica neagră” a lui Piedone, chiar dacă multe din ținutele ei amintesc de catwoman. Primarul Sectorului 5 Cristian Popescu Piedone a declarat luni seara că își schimbă mașina de serviciu cu o „sărăriță”, pe care a botezat-o „Pisica neagră”. Altfel spus, acesta a anunțat că s-a pregătit deja pentru iarnă. Nu vrea să fie luat prin surprindere.

Astfel că a verificat utilajele din dotarea operatorului de salubritate, pregătite pentru deszăpezire în iarna 2021-2022, precum și gradul de pregătire al personalului SC. Salubrizare Sector 5 SA. Edilul a explicat că, în acest an, va participa personal la acțiunile de deszăpezire. O va face chiar de la volanul unei sărărițe, utilaj pe care l-a testat pe platoul din Piața Constituției.

„Aceasta va fi mașina mea de serviciu în iarna asta. Va fi numită pisica neagră, cu care voi ieși pe teren la deszăpezire. Suntem pregătiți pentru orice fel de problemă s-ar ivi. Am acoperit inclusiv străzile secundare unde aveam plângeri repetate. Aveam utilaje pe marile bulevarde, s-a făcut un efort și avem, de astăzi, și pentru străzile secundare.  Inclusiv pentru trotuare avem brigadă de freze.

Pe scurt, sunt mulțumit de ceea ce am văzut. Evolutiv și calitativ ne-am îmbunătățit prestația. Am găsit ceva ce nu funcționa, sper să putem demonstra că noi vom surprinde iarna și nu iarna pe noi”, a declarat Cristian Popescu Piedone la primul comandament de iarnă din acest sezon.

Câte utilaje de deszăpezire vor acționa în Sectorul 5

Utilajele operatorului SC Salubrizare sector 5 SA. beneficiază de dotări moderne, cantitatea de antiderapant putând fi reglată în funcție de necesități, raza de acțiune putând fi de asemenea ajustată pe traseu, se arată într-un comunicat de presă.

Edilul a adăugat că, cele 50 de utilaje de deszăpezire, ce vor fi folosite în sezonul rece 2021-2022, vor fi organizate în funcție de necesități. Deja în depozitul societății sunt pregătite 800 de tone de material antiderapant, la care se adaugă 8.000 kg de inhibitor (soluție antiîngheț pentru șosele).

Pe teren, operatorul de salubritate va dispune de 160 de lucrători și 20 de coordonatori care vor asigura permanența serviciului 24/24. „Cât eu voi fi în teren, le garantez cetățenilor Sectorului 5 că vor avea asfalt negru, așa cum ne place nouă să spunem”, a conchis edilul. Când vor ieși pe teren, fiecare deszăpezire va fi însoțit de un echipaj al Poliției Locale Sector 5 pentru a se asigura o bună fluență a acțiunilor.

La Sectorul 1, Clotilde Armand nu a alocat niciun leu pentru deszăpezire

Pe de altă parte, Clotilde Armand provoacă o nouă criză în prag de iarnă. Locuitorii de aici ar putea să nu mai beneficieze de servicii de deszăpezire în această iarnă. Meteorologii anticipează un sezon rece destul de dificil. În ciuda acestui fapt, Clotilde Armand, primărița sectorului 1, nu a alocat niciun leu pentru deszăpezire.

Compania Romprest Service a notificat Primăria Sectorului 1, dar și Prefectura Municipiului București și Primăria Generală că nu va asigura servicii de deszăpezire în această iarnă în acest sector. Motivul este legat de faptul că firma nu și-a primit banii pentru serviciile prestate în intervalul ianuarie – martie 2021.

Pe de altă parte, mai arată cei de la Romprest, în bugetul aprobat de Consiliul Local Sector 1 pentru acest an nu există nicio sumă alocată pentru servicii de deszăpezire.