Plăcintă cu carne și brânzeturi

Plăcintă cu carne și brânzeturi
Plăcintă cu carne tocată, probabil toate gospodinele au preparat, măcar odată. Însă Vlăduț, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani, are o rețetă mai deosebită, o Rețetă de plăcintă cu carne și brânzeturi.

Este un adevărat deliciu această combinație: plăcintă cu carne și brânzeturi, cu puțin bacon afumat, care suplinește ceapa în această rețetă.

Ingrediente pentru plăcintă cu carne și brânzeturi

1 pachet foi de plăcintă

50 ml ulei pentru uns foile

1 kg spată de porc

150 gr bacon crud uscat și afumat

1-2 linguri ulei

5-6 ouă

1 lingură pastă de ardei iute

2 linguri smântână

150 gr cremă de brânză

100 gr cașcaval cedar

sare, piper și boia

Mod de preparare

Chiar dacă ia ceva timp prepararea acestei delicioase plăcinte cu amestec de carne tocată și brânzeturi, rezultatul final este nesperat de bun, deci merită și efortul și așteptarea.

Pregătim amestecul de carne tocată și brânzeuri.

Tocăm spata de porc în cuburi mici, pe care le trecem prin mașina de tocat. Mai trecem odată carnea tocată prin mașină, pentru a deveni mai fină.

Tocăm baconul în cuburi mici pe care le rumenim în ulei încins. Adăugăm carnea tocată, din spată de porc și amestecăm bine pentru a se desface și a se rumeni uniform, dar și a se amesteca bine cu baconul crocant. Asezonăm amestecul de carne tocată cu bacon afumat cu sare, piper, boia de ardei și puțină pastă de ardei iute. Apoi lăsăm compoziția să se tempereze, timp în care pornim cuptorul la 180 de grade, pentru a se încălzi.

Între timp, amestecăm bine ouăle, până devin ușor spumoase, pentru a crea umpluturii, în timpul preparării termice, o textură aerată. Când compoziția de carne este răcită, adăugăm crema de brânză și cașcavalul răzuit, omogenizăm amestecul și încorporăm ouăle.

Cum asamblăm delicioasa plăcintă cu carne și brânzeturi

În tava cuptorului de aragaz, așezăm hârtie de copt. Desfacem foile de plăcintă și le grupăm câte 4, ungându-le între ele cu ulei. Așezăm primul grup de foi peste hârtia de copt, ușor încrețite. Întindem jumătate din compoziția de carne cu brânzeturi, apoi al doilea strat de foi unse și încrețite, așa cum procedăm și la Rețeta de plăcintă cu brânză și spanac. Din nou umplutură și ultimul strat de foi încrețite. Presărăm puțină boia deasupra ultimului strat de foi, pentru a-i da o culoare plăcută.

Coacem plăcinta sărată, sau plăcinta aperitiv, că despre astfel de preparat este vorba, la 180 de grade, pentru aproximativ 40 de minute. O lăsăm să se tempereze, apoi o porționăm și o servim cu poftă, alături de cei dragi.

Sursa: Chefi la cuțite

Cele mai vechi case de pe planetă care sunt locuite și azi

Recomandarile noastre