Plăcintă cu ciuperci și cașcaval. Rețetă

Plăcintă cu ciuperci și cașcaval. Rețetă
Astăzi îți propunem să gătești o plăcintă cu ciuperci și cașcaval. Pe lângă faptul că ingredientele sunt accesibile, rețeta se prepară ușor și rapid.

Plăcintă cu ciuperci și cașcaval trebuie să fie bine coaptă, cu foi crocante și rumenite și cu umplutură gustoasă și bine asezonată. Ea constituie o gustare care merge grozav cu o bere rece. 

Ingrediente plăcintă cu ciuperci și cașcaval:

Aluat:

350 g făină

250 ml lapte

3 ouă

2 lingurițe drojdie uscată

50 ml ulei de măsline

1 linguriță de sare

Umplutură:

125 g cașcaval

300 g ciuperci

1 ceapă

1 ardei roșu

2 linguri ulei de masline

sare și piper

Decor:

semințe de Mac

Mod de preparare:

Adunăm într-un vas făina cu drojdia, ouăle , laptele călduț și sarea. Apoi, adăugăm uleiul și amestecăm până se încorporează. Fii atentă! Aluatul trebuie să fie lipicios.

Pentru umplutură călim ușor ceapa în 2 linguri ulei de măsline, apoi adăugăm ciupercile tăiate feliuțe și ardeiul tocat mărunt. Ținem totul pe foc până scade apa lăsată de ciuperci. Presărăm sare și piper după gust. 

Ca să nu se lipească conținutul de tavă, îți recomandăm să așezi pe tava hârtie de copt, iar apoi să pui pesmet. Apoi pui jumătate din aluat, presari din nou pesmet și așezi umplutura pe tot aluatul din tavă.

La următoarea etapă, punem cașcavalul tăiat felii subțiri deasupra plăcintei din tavă. Iar la ultima etapă adăugăm cealaltă jumătate din aluatul rămas și presărăm macul pentru decor. Lăsăm plăcinta să dospească 30-40 minute și o coacem în cuptorul preîncălzit pentru aprox. 25-30 min. la foc mediu până trece testul cu scobitoarea.

Se poate servi rece sau caldă (după preferințe). 

Foto: Facebook

Prăjitura Stropi de rouă