Ilie Maria, o concurentă în vârstă de 52 de ani, a venit în sezonul 8 „Chefi la cuțite” cu o rețetă de tocăniță de ciuperci cu piept de pui și mămăliguță și cu o poftă teribilă de râs.

Ingrediente

1 kg ciuperci champinion proaspete, 1 kg piept de pui , 2 cepe, 3-4 căței de usturoi, 250 gr smântână de gătit lichidă cu 3,5% grăsime, sare și piper, boia de ardei, ulei, unt, făină, 2 legături de mărar, 6 ardei iuți, 1 kg mălai

Tocăniță de ciuperci cu piept pui și mămăliguță – mod de preparare

Ceapa se taie cubulețe și se călește în unt cu puțin ulei. După ce devine sticloasă, se adaugă pieptul de pui tăiat cubulețe, urmat de ciupercile feliate. Se lasă totul pentru 15 minute la la foc mediu. Între timp în se condimentează cu sare, piper și boia de ardei. Se adaugă usturoiul zdrobit, iar la final, se adaugă smântâna lichidă, împreună cu 100 gr făină. Se mai fierbe tocănița de ciuperci cu piept de pui 10-15 minute, după care se pune în farfurii și se asezonează cu mărar.

Pentru mămăliguță, se pune apa la fiert cu puțină sare, se adaugă mălaiul în ploaie și se amestecă continuu până când mălaiul este bine fiert și mămăliguța îngroșată. Se servește delicioasa tocăniță de ciuperci cu pui și mămăliguță, alături de ardei iuți.

Sursa: Chefi la cuțite

Un orășel e terorizat de niște păsări cât struții. Sună la uși, iar Poliția e în alertă

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp