Simona Ionescu / Redactor Șef

Tocăniță de ciuperci cu piept de pui și mămăliguță

Tocăniță de ciuperci cu piept de pui și mămăliguță
Ce poate fi mai bun la masa de prânz, sau la cină decât o porție de tocăniță de ciuperci cu piept de pui și mămăliguță, ca la mama acasă?

Ilie Maria, o concurentă în vârstă de 52 de ani, a venit în sezonul 8 „Chefi la cuțite” cu o rețetă de tocăniță de ciuperci cu piept de pui și mămăliguță și cu o poftă teribilă de râs.

Ingrediente

1 kg ciuperci champinion proaspete, 1 kg piept de pui , 2 cepe, 3-4 căței de usturoi, 250 gr smântână de gătit lichidă cu 3,5% grăsime, sare și piper, boia de ardei, ulei, unt, făină, 2 legături de mărar, 6 ardei iuți, 1 kg mălai

Tocăniță de ciuperci cu piept pui și mămăliguță – mod de preparare

Ceapa se taie cubulețe și se călește în unt cu puțin ulei. După ce devine sticloasă, se adaugă pieptul de pui tăiat cubulețe, urmat de ciupercile feliate. Se lasă totul pentru 15 minute la la foc mediu. Între timp în se condimentează cu sare, piper și boia de ardei. Se adaugă usturoiul zdrobit, iar la final, se adaugă smântâna lichidă, împreună cu 100 gr făină. Se mai fierbe tocănița de ciuperci cu piept de pui 10-15 minute, după care se pune în farfurii și se asezonează cu mărar.

Pentru mămăliguță, se pune apa la fiert cu puțină sare, se adaugă mălaiul în ploaie și se amestecă continuu până când mălaiul este bine fiert și mămăliguța îngroșată. Se servește delicioasa tocăniță de ciuperci cu pui și mămăliguță, alături de ardei iuți.

Sursa: Chefi la cuțite

Un orășel e terorizat de niște păsări cât struții. Sună la uși, iar Poliția e în alertă

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre