Fiecare felie va conține un aluat fraged delicat și o jumătate de măr copt aromat. Rețeta nu este complicată, se face rapid și din cele mai accesibile ingrediente.

Plăcintă cu jumătăți  de mere. Rețeta

Puteți să faceți din plăcinta cu mere un desert surpriză, din aceleași ingrediente: făină, unt, mere, scorțișoară. Un altfel de plăcintă cu mere!

Ingrediente

  • 400 gr de făină (2½ pahare de 250 ml);
  • 200 gr de unt rece;
  • 150 gr de smântână fermentată 20%;
  • 2 gălbenușuri;
  • 1 praf de sare;
  • 100 gr de zahăr (sau ½ de pahar de 250 ml);
  • 1 linguriță de praf de copt;
  • 6 mere medii;
  • scorțișoară.

Mod de preparare

  • Amestecați bine făina cu praf de copt, apoi treceți untul foarte rece (nu congelat) prin răzătoarea mare direct în vas și frecați rapid cu mâinile, cât să obțineți firimituri. Faceți o adâncitură. Pentru ca untul să nu se încălzească de la mâini, îl treceți periodic prin făină.
  • Amestecați smântâna cu zahăr, sare și gălbenușuri, cât să se topească puțin zahărul.
  • Transferați compoziția de smântână în adâncitură și frământați aluatul. Nu frământați mult, doar cât să se adune într-o bilă. Poate fi puțin lipicios, dacă se lipește tare, atunci puteți să mai adăugați puțină făină.
  • Transferați aluatul pe suprafața de lucru înfăinată și îl împărțiți în 2 bucăți: una mai mare și alta mai mică.
  • Înveliți aluatul în folie de plastic și îl dați la frigider pentru 1 oră.
  • Curățați merele de coajă, le tăiați în jumătate și îndepărtați cotorul cu semințe. Alegeți mere coapte, de sezon, nu foarte tari, dulci sau dulci-acrișoare.
  • Întindeți bucata mai mică de aluat într-un blat dreptunghiular pe o hârtie de copt presărată cu făină. Blatul trebuie să fie atât de mare, cât să încapă cele 12 jumătăți de mere la o distanță mică între ele.
  • Transferați hârtia cu aluat pe tavă și ungeți puțin blatul cu albuș.
  • Adăugați jumătățile de măr cu tăietura în jos și le presărați cu scorțișoară dată prin sită.
  • Întindeți aluatul rămas, la fel pe hârtie de copt, într-un blat mai mare decât primul și îl rulați cu tot cu hârtie.
  • Desfaceți rulada deasupra merelor, îndreptați aluatul, astfel încât să se formeze pliuri între mere și lipiți marginea. Nu întindeți aluatul, să nu se rupă în timpul coacerii.
  • Înțepați cu furculița fiecare măr și dați tava la cuptorul preîncălzit până la 180°С pentru 45-50 de minute.
  • Presărați plăcinta cu zahăr pudră și o lăsați să se răcească. Sursa și foto: retete-usoare.info

Știați? Iuliana Tudor voia să fie fotomodel. A studiat Dreptul, dar a ajuns vedetă

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp

Parteneri