Cea mai bună prăjitură cu vișine este și foarte simplu de preparat.
Plăcintă pufoasă cu vișine. Rețeta
Prăjitura cu vișine se poate face în orice anotimp, dar mai ales vara, cu fructe proaspete. Prăjitura se poate face cu fructe proaspete, dar și congelate sau din compot.
Rețeta este valabilă pentru aproape orice fel de fructe, cum ar fi: cireșe, coacăze, afine, zmeură. Sunt la fel de gustoase.
Ingrediente
- 240 gr. unt
- 300 gr./ o cană zahăr
- 300 gr. făină
- 1 pliculeț praf de copt
- 1 pliculeț de zahăr vanilat
- 5 ouă
- 1 cană vișine fără samburi și scurse bine
- zahăr pudră pentru pudrat la sfârșit
- opțional se poate și coajă rasă de la o lămâie.
Mod de preparare
- Se amestecă untul, care trebuie să fie la temperatura camerei, cu zahărul, se bate bine, cu telul ori mixerul.
- Se adaugă făina și ouăle, unul câte unul.
- Se toarnă aluatul în tavă, se întinde uniform.
- Vișinile tăvălite prin făină (ca să nu cadă la fund) se pun deasupra.
- Se bagă în cuptorul preîncălzit la 170 C și se ține circa 45 de minute.
- Se încearcă dacă este făcută cu o scobitoare. Aceasta trebuie să fie curată după ce se înțeapă prăjutura în mijloc.
- Se lasă puțin să se răcească după care se taie și se pudrează cu zahăr pudră.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook