Planul secret al lui Donald Trump ca să apară pe internet a fost dezvăluit

Planul secret al lui Donald Trump ca să apară pe internet a fost dezvăluit
Fostul președintele american a fost blocat pe rețelele sociale consacrate, iar asta nu i-a plăcut deloc.

Acum planul secret al lui Donald Trump ca să apară pe internet a fost dezvăluit. El a anunțat, miercuri seară, lansarea propriei reţele sociale denumită Truth Social.

Decizia a „clocit-o” după ce a fost interzis în ianuarie de Twitter, Facebook şi YouTube. El a fost acuzat că i-a incitat pe adepții săi la violenţă pe aceste platforme, înainte de asaltul asupra Capitoliului de la Washington.

„Am creat Truth Social şi Trump Media and Technology Group (TMTG) pentru a rezista tiraniei giganţilor tehnologiilor. Marile companii din Silicon Valley şi-au „folosit puterea unilaterală pentru a reduce la tăcere vocile disidente din America”, a afirmat fostul preşedinte într-un comunicat, adăugând că platforma sa ar urma să fie lansată în primul trimestru al anului 2022.

Planul secret al lui Donald Trump

Trump a fost blocat pe Facebook, Twitter şi YouTube după atacul asupra Capitoliului în timpul ceremoniei de certificare a victoriei rivalului său Joe Biden la prezidenţiale, la 6 ianuarie.

Înainte de a fi interzis, Donald Trump avea aproape 89 de milioane de abonaţi pe Twitter. Aceasta era rețeaua pe care o folosea cu precădere. Pe Twitter, bunăoară, anunţase multe decizii prezidenţiale majore şi concedieri zgomotoase. El mai avea  35 de milioane de urmăritori pe Facebook şi alte 24 de milioane pe Instagram.

Truth Social va fi disponibilă în versiune beta, prin invitaţie din noiembrie 2021, se mai arată în comunicat. Noul grup media al miliardarului, TMTG, va include şi un serviciu video la cerere cu programe de divertisment şi podcasturi „no-woke”.