Poftă de gogoși? Încercați-le pe cele la cuptor. Sunt cu adevărat senzaționale

Poftă de gogoși? Încercați-le pe cele la cuptor. Sunt cu adevărat senzaționale
Din cele mai vechi timpuri, gogoșile au fost și rămân preferatele românilor, fie că sunt simple sau în diverse combinații de arome și umpluturi.

V-ați delectat până acum doar cu gogoși prăjite? Sunt delicioase, dar veți pune și colăcei pe burtică. Ce spuneți de gogoși la cuptor?

Poftă de gogoși? Încercați-le pe cele la cuptor. Sunt cu adevărat senzaționale

Vara se apropie cu pași repezi, dar nu putem renunța la micile plăceri nevinovate, cum ar fi gogoșile. Aveți acum posibilitatea să pregătiți niște gogoși fantastice, la cuptor. Se prepară foarte repede și satisfac toate gusturile. Pentru a obține acest minunat desert, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 350 g făină, 180 ml drojdie uscată, 1 lingură cu unt nesărat, 80 g zahăr, 1 ou, 1 vârf cu linguriță de nucșoară, 1/2 linguriță cu sare.

Serviți cu zahăr pudră

Pentru început, puneți o treime din laptele călduț într-un castron, și adăugați drojdia de bere și lăsați pentru câteva minute să se odihnească.

Într-un alt bol, puneți restul de lapte cu unt și zahăr, amestecați cât mai bine, apoi vărsați în bolul mare împreună cu un ou și continuați să amestecați.

Adăugați treptat făina, nucșoara și sarea și amestecați în continuare. Trebuie să aveți mare grijă ca aluatul să nu devină lipicios, ci maleabil. Ulterior, se formează o bilă mare. Aceasta se va pune într-un vas uns cu unt sau ulei și se lasă la crescut până se dublează volumul. Luați un sucitor și întindeți aluatul, iar cu ajutorul unui pahar formați gogoșile. Se vor pune pe o tavă, la o distanță egală una de celalaltă.

Acoperiți-le cu un prosop curat și lăsați-le pentru o jumătate de oră. Gogoșile se vor introduce la cuptor pentru aproximativ 15-20 de minute. Se scot, se lasă la răcit și se servesc cu zahăr pudră. Dacă preferați, puteți pune deasupra și glazură de ciocolată. Este cea mai sănătoasă variantă și poate mai gustoasă decât gogoșile prăjite în ulei. Nu trebuie decât să vă apucați de treabă și veți vedea diferența.

Sursă foto: retete unica