Pentru această rețetă de Gogoși coapte cu pere, aveți ingrediente pentru un număr de nouă bucăți. Urmăriți în cele ce urmează lista celor necesare, dar și modul de preparare.
Ingrediente pentru Gogoși coapte cu pere
Ingrediente uscate:
180 g făină cu agent de dospire
100 g zahăr
1/4 lingurita nucșoară
1/4 linguriță scorțișoară
1/4 linguriță de ghimbir
1/2 linguriță sare de mare
1 lingurita praf de copt
Ingrediente umede:
1 pară coaptă, fără miez și tocată mărunt
3 linguri ulei de cocos, topit
1 lingura de seminte de chia
3 linguri de apă la temperatura camerei
160 ml lapte
Glazura:
50 g zahăr pudră
2 linguri de unt de migdale neted
2 linguri lapte
Fulgi de ciocolată (opțional)
Mod de preparare
Preîncălziți cuptorul la 180 d grade C. Într-un castron mic combinați semințele de chia cu apa la temperatura camerei și lăsați să stea timp de 5 minute, astfel încât să se îngroașe și să devină aproape gelatinos. Puneți toate ingredientele uscate într-un bol și amestecați. Adăugați ingredientele umede și amestecați-le până se omogenizează. Ungeți formele de gogoși cu puțin ulei de cocos topit suplimentar. Adăugați cu atenție amestecul de gogoși până când 8 găuri sunt umplute uniform.
Coacem în cuptorul preîncălzit timp de 20 de minute sau până ce gogoșile devin aurii și încep să se desprindă de margini. Lăsați gogoșile să se răcească complet în formele lor. În timp ce gogoșile se răcesc, faceți glazura amestecând toate ingredientele (cu excepția fulgilor de ciocolată) într-un castron mic. Întindeți glazura pe gogoșile cu pere răcite și presărați ciocolata.
Sursa: For the Utter Love of Food
Sursa foto: Instagram
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook