Poliția a încercat să mușamalizeze accidentul produs de Culiță Sterp? Ministrul Lucian Bode intervine

Poliția a încercat să mușamalizeze accidentul produs de Culiță Sterp? Ministrul Lucian Bode intervine
La scurt timp după ce au apărut zvonuri că poliția încearcă să acopere adevăratul privind accidentul de manelistul Culiță Sterp, a ieșit la rampă ministrul de Interne Lucian Bode.

Lucian Bode ia apărarea poliției și susține cu tărie că oamenii legii și-au făcut treaba așa cum scrie la carte.

Ipoteză șocantă. Poliția a încercat să mușamalizeze accidentul produs de Culiță Sterp?

Ministrul de Interne susține că poliția a „acţionat în dinamică” şi a făcut cercetarea la faţa locului, nicidecum nu a încercat să acopere ce a făcut Culiță Sterp. „Poliţia nu a încercat să muşamalizeze acest caz, dimpotrivă. Poliţia a acţionat în dinamică, a făcut cercetarea la faţa locului, iar măsura reţinerii pentru 24 de ore este cea mai dură într-o astfel de situaţie”, a spus Bode.

„Avem o anchetă penală în curs”

Mai mult, ministrul afirmă că cea mai bună dovadă e faptul că manelistul a fost reținut pentru ceea ce a făcut și va fi prezentat instanței care va lua decizia cea mai bună.  „Persoana respectivă a fost reţinută pentru două infracţiuni şi anume vătămare corporală din culpă, respectiv părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea poliţistului. Aşadar, avem o anchetă penală în curs. Astăzi, cetăţeanul respectiv va fi prezentat în faţa instanţei şi instanţa va decide măsurile în continuare.

Niciodată Poliţia Română nu va comunica urmărind imagini apărute la televizor. Poliţia Română comunică pe baza datelor pe care le obţine din descărcarea aparatului radar să vadă exact viteza cu care a circulat, cercetarea la faţa locului şi, după ce toate aceste elemente au fost finalizate, s-a luat măsura reţinerii pentru 24 de ore.

„Consider că au acţionat gradual corect, au efectuat cercetarea la faţa locului şi pe baza probelor pe care le-au strâns”

Nu cred că ar fi fost normal ca Poliţia să comunice despre această măsură înainte de a veni rezultatele de la analizele, de la probele recoltate. Nu cred că Poliţia ar fi trebuit să comunice o eventuală măsură a reţinerii până când aceste date nu i-ar fi fost prezentate persoanei în cauză.

În consecinţă, consider că au acţionat gradual corect, au efectuat cercetarea la faţa locului şi pe baza probelor pe care le-au strâns au luat măsura cea mai dură, reţinerea pentru 24 de ore. Mai departe, instanţa va spune ce se întâmplă cu persoana respectivă”, a mai precizat ministrul de Interne.

În urma accidentului produs acum câteva zile, Culiță Sterp a fost găsit cu o alcoolemie de 0,41 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat. El este urmărit penal pentru conducere sub influența alcoolului, vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului.

Foto: Twitter