Polițist român, împușcat de 8 ori în SUA. E în stare critică, iar America vorbește acum doar despre el, numindu-l erou

Polițist român, împușcat de 8 ori în SUA. E în stare critică, iar America vorbește acum doar despre el, numindu-l erou
Românii din America dar și comunitatea din Arizona sunt în stare de șoc după noaptea de luni spre marți. Un polițist român a fost împușcat de opt ori.

Tyler Moldovan, în vârstă de 22 de ani, polițist american de origine română se află în stare critică, într-un spital din Phoenix (Arizona) după ce a fost împușcat de 8 ori în timpul unei misiuni, în noaptea de luni spre marți, relatează ABC Arizona.

Jeri Williams, șeful poliției din Phoenix a declarat că polițistul Moldovan efectua o patrulă într-un complex de apartamente în jurul orei 2 a.m., în urma unei sesizări printr-un apel la 911 care reclama faptul că o mașină circulă haotic și cu mare viteză în zona respectivă.

Potrivit autorităților, suspectul a fost identificat în persoana lui Essa Williams, 24 de ani. Acesta a fost găsit ascunzându-se pe terasa unui apartament, moment în care a scos pistolul și a tras înspre ofițerul Moldovan. Ofițerul de poliție a fost împușcat de 8 ori, inclusiv la cap și este în stare critică la spital.

Bunicul lui Tyler Moldovan a înființat o mare  biserică

Polițistul era unul foarte îndrăgit de comunitate. Dincolo de job, acesta avea o viață socială activă. El obișnuia să cânte la tubă în formația Bisericii Penticostale Române „Happy Valley” (Valea Fericirii- n.red), unde o și făcuse, chiar în weekend, în cadrul slujbei de seară.

„Vestea este un șoc total pentru noi”, a spus Claude Olar, unul dintre membrii formației care cântă la biserică. Pastorul Moldovan, bunicul lui Tyler, a fost unul dintre fondatorii bisericii care reunește acum în jur de 2.800 de credincioși.