Ponta, la ora mărturisirilor. Ce i-a interzis Daciana

Ponta, la ora mărturisirilor. Ce i-a interzis Daciana
Liderul Pro România, Victor Ponta, a fost invitat la o cină televizată și a făcut tot felul de mărturisiri din viața privată, dar și dezvăluiri din cariera politică. L-a pârât și pe Traian Băsescu că-i oferea mereu ceva ce lui nu-i plăcea.

Despre faptul că a petrecut o perioadă de timp la Paris, în tinerețe, știam mulți dintre noi. Victor Ponta ne-a adus, însă, amănunte despre ce a făcut el în capitala Franței, la vârsta de 18 ani. În emisiunea „La cină cu Ionela Năstase și Adi Hadean”, a mărturisit că a lucrat câteva luni la Mc Donald’s și că adoră burgerii cu cartofii prăjiţi.

„În 1990 am lucrat la Mc Donald’s, la Paris. Fiind emigrant, nu aveam voie să lucrez în faţă la casă şi am lucrat în spate. Am învăţat cum se fac şi mi-am dat seama de ce au succes. Îmi plac foarte mult şi dacă mi-ar da voie autoritatea supremă culinară din casă, aş mânca în fiecare zi. Din fericire nu sunt lăsat. Nu primesc ketchup şi maioneză acasă”, a spus Victor Ponta, sâmbătă seara, la Digi24. Evident, „autoritatea supremă din casă” este Daciana, soția lui, azi proprietara unei cofetării unde sunt promovate dulciurile bio.

Daciana îl învață pe el și pe copii să mănânce sănătos. Lui îi interzice nu numai maioneza și ketchup-ul, ci și cartofii prăjiți, dulciurile, iar pâinea e porționată. De altfel, când Adi Hadean i-a oferit un burger preparat de el, Victor Ponta a dat deoparte jumătatea de sus a chiflei, ca să mănânce mai puțină pâine.

După acest moment al savurării cinei, a sosit la masă și Daciana Sârbu Ponta, cu desertul preferat a lui Victor, ciocolată de casă. Porția soțului a fost mică, dar sănătoasă.

Rețeta de gulaș a jurnalistului Radu Tora

Victor Ponta a vorbit și despre relația pe care a avut-o cu fostul președinte al statului Traian Băsescu. Ex-premierul a spus că nu s-a împăcat cu acesta, dar este un personaj despre care întotdeauna va vorbi. Când își va scrie cartea de memorii, îi va dedica foarte multe pagini lui Traian Băsescu.

„Domnul Băsescu nu venea la Palatul Victoria pentru că nu îl invitam. Când mă duceam eu la Cotroceni, domnul Băsescu, tocmai pentru că știa că nu beau whisky niciodată, pentru că domnul Băsescu e un personaj… îmi punea imediat! Știa că nu beau, dar știa și că nu pot să-l refuz, că nu începi discuția cu un om refuzându-l…

Eu știu că e frumos… că, în general, toate filmele sunt frumoase cu happy end, dar nu, nu m-am împăcat. Când o să-mi scriu memoriile, o să scriu o carte numai despre relația cu Traian Băsescu. Este un personaj, nu e plictisitor, e un personaj spumos. Dar altfel… să ne împăcam, să fim prieteni, nu, nu, să nu exagerăm”.

Apoi și-a amintit și de poreclele primite în vremea când era premier.

„Băsescu îmi spunea pisic, dar după… a fost aia cu <<puie, Monta>> care a bătut tot. Aia a fost apogeul! Dacă nu ai o poreclă, nu exiști ca om politic. La un moment dat, spuneam că dacă nu apar și eu pe prima pagină în Cațavencii, înseamnă că nu sunt, nu că râd de mine”, a mărturisit Victor Ponta.

Un singur moment a fost mai trist de-a lungul emisiunii. Atunci cînd a fost întrebat de Ionela Năstase dacă a trăit vreo mare dezamăgire, legată de cariera sa politică. Fără să ezite, Ponta a spus „DA, atunci când am văzut-o pe mama și pe sora mea urcate în dubă și duse la Parchet”.

Fondant de ciocolată așa cum prepară Gordon Ramsay