Pentru că e sezonul lui nu putem rata ocazia să preparăm această rețetă de porumb fiert învelit în șunculiță afumată. Este cunoscut faptul că porumbul are numai beneficii pentru sănătate, de aceea trebuie profitat să fie consumat acum, cât e proaspăt. Atenție, alegeți porumb din surse sigure, de pe plante care nu au fost tratate cu pesticide.

Ingrediente pentru porumb fiert învelit în șunculiță

4 știuleți de porumb cruzi

250 g prosciutto

apă

sare

condimente

Mod de preparare

Curățăm știuleții de porumb de foi și de mătase și îi clătim bine în apă rece. Le rupem vârfurile deoarece acestea sunt inestetice. Îi așezăm într-o oală încăpătoare pe care o umplem cu apă. Așezăm deasupra câteva foi de porumb bine clătite, pe care le vom presa cu un capac direct peste știuleții de porumb. Capacul trebuie să fie mai mic ca să încapă în oală.

Foile de porumb adăugate în vas, ajută porumbul să se pătrundă mai bine și mai rapid, înăbușindu-l astfel. Lăsăm știuleții de porumbi să fiarbă la foc mediu, aproximativ 3 ore, sau până când porumbii sunt bine pătrunși. Pe parcurs, mai completăm cu apă fierbinte.

Îi scurgem apoi, îi lăsăm să se tempereze ușor, apoi îi rupem în două și îi înfășurăm în feliile de prosciutto. Îi așezăm într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și îi dăm la cuptor pentru 7-8 minute, la 200 de grade, doar atât cât prosciutto să se rumenească ușor și să se strângă în jurul porumbilor. Presărăm condimente peste ei, sare, acolo unde nu sunt acoperiți de prosciutto și îi servim.

Sursa: Chefi la cuțite

Bancuri în loc de Horoscop

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp