Povestea celei mai tinere regine a lumii. A primit coroana la 21 de ani

Povestea celei mai tinere regine a lumii. A primit coroana la 21 de ani
Este de o frumusețe aparte, lejer ar putea concura la Miss Universe, dacă și-ar dori și dacă statutul i-ar permite. A primit coroana pe când era doar studentă și, de atunci, domnește atent peste aproape 800.000 de supuși.

Supranumită de presă „Kate Middleton de Himalaya”, Jetsun Pema este cea mai tânără regină a lumii. Aceasta are 33 de ani și este o prezenţă discretăși fermecătoare. Vorbim despre Regina Bhutanului, care este și mamă a doi copii.

Jetsun Pema a devenit regină la 21 de ani, în 2011

Bhutan este un stat din sudul Asiei, un mic regat budist aflat între India şi China, cu o populație care, la recensământul de acum doi ani, avea o populație de aproape 780.000 de locuitori. Altfel, regatul se remarcă prin multe aspecte originale. În timp ce țările lumii discută despre produsul Intern Brut, în Buthan se măsoară bunăstarea populaţiei prin Fericirea Naţională Brută. Regatul e considerat o Elveţie a Asiei, și, în plus, populația are un mare respect pentru regii conducători.

Cine este Jetsun Pema, cea mai tânără regină a lumii

La sfârşitul anului 2006, regele Jigme Singye Wangchuck a abdicat. Fiul său, Jigme Khesar Namgyel Wangchuck a fost încoronat doi ani mai târziu ca monarh constituţional al Bhutanului. Numit și Regele Dragon, Jigme Khesar este al cincilea monarh din dinastia Wangchuck. El a studiat în SUA şi la Oxford, obţinând o diplomă în relaţii internaţionale şi politică. În 2011, tânărul rege

În 2011, regele s-a căsătorit cu Jetsun Pema, pe atunci o studentă pe care o cunoscuse la un picnic, îndrăgostindu-se de ea la prima vedere și promițându-i că o va face regina lui. Tânăra avea 21 de ani, iar regele cu 10 ani mai mult, 31. Momentul a fost o mare sărbătoare în întreg regatul.

Cuplul regal din Buthan are doi copii. Micul regat a sărbătorit nașterea prinților plantând copaci

Jetsun Pema, s-a născut la 4 iunie 1990, fiica unui pilot. Străbunicul ei a fost lord al provinciei Tashigang, iar bunicul ei patern a fost fratele vitreg al soţiei celui de-al doilea rege al Bhutanului. Regina Buthanului are o diplomă în relaţii internaţionale, obţinută la Colegiul Regent din Londra, precum şi în fizică şi istoria artelor.

Pentru ea, regele a renunțat la avantajele poligamiei

Deși în Buthan este permisă poligamia, regele i-a promis că ea va fi singura lui soţie și, până acum, și-a ținut promisiunea. Până la încoronarea lui Jetsun, cea mai tânără regină a lumii era Rania a Iordaniei (care are în prezent 52 de ani).

De altfel, regele Jigme Khesar Namgyel Wangchuck este foarte mândru de soţia sa, despre care afirmă: „Este o femeie minunată, inteligentă. Noi împărtăşim un lucru măreţ: iubim amândoi arta“. Grație frumuseții și discreției sale, tânără regină i-a cucerit imediat pe supușii săi.

Din dragoste pentru soția sa, regele Jigme Khesar Namgyel Wangchuck a renunțat la poligamie

Bucuria a fost imensă în regat când, la cinci ani după căsătorie, cuplul a adus pe lume primul moștenitor. Întreaga populație s-a bucurat, iar fericitul momentul a fost celebrat prin plantarea a 108.000 de arbori. Asta și pentru a respecta Constituția țării, care prevede că 60% din pământul Buthanului trebuie să fie împădurit. În 2020 s-a născut al doilea copil al cuplului, tot un băiat.

Foto: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre