Povestea celui mai cunoscut brad de Crăciun. De azi i se aprind luminițele

Povestea celui mai cunoscut brad de Crăciun. De azi i se aprind luminițele
În fiecare an în data de 30 noiembrie se aprind luminile imensului brad de la Rockefeller Center. Aprinderea luminițelor bradului este o tradiție care are aproape un secol.

Acesta este cel mai cunoscut brad de Crăciun din întreaga lume. Evenimentul de aprindere a luminițelor sale, la care participă de obicei importante figuri din lumea muzicii, reunește mii de oameni,  dornici să intre în atmosfera de sărbători. De la aprinderea luminițelor în bradul de la Rockefeller Center s-au inspirat toate autoritățile care au făcut un moment festiv din acest eveniment dinaintea Crăciunului.

Povestea celui mai cunoscut brad începe acum 91 de ani

Bradul de Crăciun de la Rockefeller Center este celebru în întreaga lume. El a ajuns cel mai cunoscut brad  împodobit de Crăciun din lume. Povestea lui a început în anul 1931, când angajații de la Rockefeller Center au decis să strângă bani pentru a cumpăra un brad de Crăciun, pe care l-au împodobit apoi cu ghirlande realizate manual. Abia în 1933 a fost instalat primul brad „oficial”, de 15 metri, ornat cu luminițe. Peste trei ani, în 1936 a fost deschis un patinoar amplasat sub acesta, în piață, potrivit Daysoftheyear.com.

Bradul de Crăciun de la Rockefeller Center este, cum am arătat, celebru în întreaga lume, însă o parte din celebritatea sa se datorează şi comediei „Singur Acasă” (Home Alone, 1990), când micul Kevin, pierdut în metropolă, se duce la brad pentru a-şi pune o dorinţă. Bradul apare în mai toate filmele romantice ( și nu numai) a căror acțiune se petrece de Crăciun, în New York.

Anul acesta New York-ul dă startul sărbătorilor de iarnă odată cu aprinderea  luminițelor tradiționalului brad instalat la Rockefeller Center.


Potrivit surselor oficiale, bradul de anul acesta are 25 de metri înălțime şi o greutate de circa 14 tone. El a fost adus din Queensbury, nordul statului New York. Copacul, un molid norvegian de aproape 90 de ani, ale cărui ramuri de jos au un diametru de 15 metri, este luminat de 50.000 de lumini multicolore. În vârf are o stea de 408 kilograme acoperită cu 3 milioane de cristale Swarovski, potrivit AP.

Sursa foto: Rockefeller center

Recomandarile noastre