Cu greu ați putea recunoaște pe falnicul albitru FIFA. Fostul mare arbitru internațional Dan Dragoș Crăciun este internat într-un centru de îngrijire a persoanelor vârstnice din Câmpia Turzii, județul Cluj. A pierdut totul din cauza păcatelor.

Dan Dragoş Crăciun a fost arbitru FIFA câţiva ani şi a arbitrat 129 de meciuri în prima ligă, între 1991 şi 1998. Pe 29 septembrie 2019, fostul arbitru va împlini 67 de ani.

Povestea cutremurătoare a unui fost mare arbitru

Chipul lui Dan Dragoș Crăciun este de nerecunoscut. Este la azil, imobilizat într-un scaun cu rotile, după ce medicii i-au amputat un picior, ca urmare a unui diabet agresiv.

Fostul arbitru internațional a vorbit despre păcatele vieții lui, despre pasiunea pentru jocurile de noroc, despre cum și-a pierdut familia sau despre foștii lui mari prieteni.

Puțină lume știe că Dan Dragoș Crăciun a fost condamnat la trei ani de închisoare, pentru că a luat bani de la mai mulți studenți de la Facultatea de Educație Fizică și Sport din Cluj Napoca, pentru a le da note de trecere la examenele susținute, în condițiile în care ei nu veneau la școală.

„Am recunoscut, am plătit și, cu ajutorul lui Dumnezeu, am trecut cu bine peste această perioadă foarte grea. Și cei de la probațiune s-au mirat cum am rezistat să nu mai fac nici cea mai mică greșeală, care ar fi activat pedeapsa. Foarte simplu: când am văzut că doi se ceartă, am traversat pe trotuarul de vizavi. E dificil să-ți menții sus moralul în astfel de condiții”, a povestit fostul mare arbitru internațional, într-un interviu pentru gsp.ro.

Dan Dragoș Crăciun, dependent de păcănele

Despre pasiunea pentru păcănele, Crăciun spune că era atât de orbit încât și-a anunțat soția că vrea să divorțeze de ea, chiar într-o astfel de sală de jocuri.

”Asta a fost o problemă, că jucam doar într-un anumit sediu. Iar o angajată de acolo m-a pârât nevestei, care m-a prins chiar la aparate. A fost momentul în care i-am spus că drumurile noastre se despart, fiindcă n-o mai puteam privi în ochi. I-am și zis: «Tu n-ai nici o vină, eu sunt cel care trebuie să-și schimbe comportamentul!», a mai adăugat Crăciun.

Fosta soție, medic de profesie, și cei doi copii au plecat definitiv în Franța și Statele Unite. De vorbit, mai vorbește cu copiii, din când în când, dar printre vorbe, i se poate citi singurătatea. „Discutăm în continuare, sunt drăguți, doar sunt tatăl lor, au uitat și ei de necaz, dar a fost o lovitură grea pentru toată lumea”. Sursa și foto: gsp.ro

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp