Povestea soldatului care a căzut de la 4,5 km și a supraviețuit

Povestea soldatului care a căzut de la 4,5 km și a supraviețuit
Un soldat britanic a înșelat moartea după ce a distrus un acoperiș și a aterizat direct în bucătăria cuiva. Asta, după ce parașuta sa nu a reușit să se deschidă complet în timpul unui antrenament al Forțelor Speciale.

Soldatul sărise dintr-un avion de la mai mult de 4500 de metri în cadrul unui exercitiu cunoscut sub numele de „Halo” – pe care trupele speciale ale SAS și SBS îl folosesc pentru inserții sub acoperire pe teritoriul ostil. El a scăpat de sub control parașuta când, se pare, ceva nu a funcționat la parametrii normali. Locuitorii au sunat la 911 după ce l-au văzut căzând prin acoperișul casei.

În timpul impactului, soldatul  a perforat acoperișul unui bungalou de la periferia orașului Atascadero, statul California. Soldatul – care purta uniforma Forțelor Speciale ale armatei din Marea Britanie – a căzut prin mansardă și printr-un tavan interior și a aterizat într-o bucătărie de la parter, scrie The Sun.

Poliția a declarat că locuitorii bungalow-ului nu se aflau acasă când s-a petrecut incidentul, marți la ora locală 15,15. Imaginile surprinse, îl arătau pe soldat întins pe spate, înconjurat de resturi și praf de cărămidă în bucătărie.

A aterizat perfect conștient de la 4 kilometri și jumătate

Era încă atașat de hamul său și parașuta era așezată în exterior pe acoperișul clădirii, când au ajuns oamenii legii. Poliția a declarat: „Parașutistul a fost conștient, dar acuza dureri mari și nu prezenta răni grave vizibile”.Fotografiile arătau că avea doar gleznele însângerate. Poliția a spus că toți ceilalți soldați care participă la exercițiul de antrenament „au aterizat în siguranță pe terenul de aterizare desemnat”.

„E uimitor că parașutistul a avut doar răni superficiale. Și ne bucurăm că nicio altă persoană nu a avut de suferit”, a adăugat poliția. Jomathan Shiroma, purtător de cuvânt al Camp Roberts, o bază a Gărzii naționale din California, situată la aproximativ 50 de kilometrii nord de locul incidentului, a confirmat că soldatul era britanic.

Sursa foto: Twitter, Pixabay

Loredana Groza nu-și mai încape în piele de bucurie. Dezvăluirile momentului

Recomandarile noastre