Simona Ionescu / Redactor Șef

Povestea stranie a gemenelor care au comunicat doar între ele, într-o limbă necunoscută. Finalul poveștii e șocant

Povestea stranie a gemenelor care au comunicat doar între ele, într-o limbă necunoscută. Finalul poveștii e șocant
Pe 11 aprilie 1963 au văzut lumina zilei June și Jennifer Gibbons, două gemene cum altele n-au mai fost niciodată pe lume. Povestea lor este unică și inexplicabilă.

Legătura dintre gemene a fost foarte puternică și totodată tulburătoare. Fetele au stat departe de lume și au comunicat într-o limbă de care nimeni nu a auzit.  Părea să fie o engleză vorbită într-un mod foarte rapid, pe care n-o pricepeau nici măcar părinții.

Fetele au trăit alături de familie în Țara Galilor și, fiind singurii copii de culoare, au fost supuse de nenumărate ori la tot felul de critici din partea colegilor, motiv pentru care nu au vorbit cu nimeni, decât între ele. Cunoscute ca și „gemenele tăcute”, au fost trimise la psihologi, dar nici unul nu a reușit să le vindece, indiferent cât efort a fot depus. Din dorința de a le salva, părinții au decis să le trimită la școli diferite dar, din nefericire, situația s-a înrăutățit, fetele retrăgându-se și mai mult în sine.

Povestea tulburătoare a gemenelor tăcute

Ani întregi au stat închise în cameră, dar ceva s-a schimbat în seara de Crăciun

Când medicii au constatat că situația era din ce în ce mai grea, au decis să le reunească, iar de atunci ani buni fetele au trăit izolate în camera lor, refuzând să comunice cu cineva. Nu se plictiseau niciodată, pentru că se jucau cu păpușile și le plăcea să facă piese din teatru din poveștile citite.

În anul 1979, odată cu venirea Crăciunului, părinții le-au dăruit două jurnale. Fetele au început să scrie totul, iar mai târziu s-a aflat motivul comportamentului lor. Cuvintele lui June spun multe despre decizia de a nu vorbi cu nimeni: „Nimeni nu suferă cât sufăr eu. Sora mea, o umbră neagră care-mi fură lumina soarelui, este singurul meu motiv de suferință.”.

Internate într-o clinică psihiatrică

Gemenelor le plăcea foarte mult să scrie și au decis să facă un curs prin corespondență și să devină scriitoare. June a scris două romane, dar, din nefericire, nimeni nu a dorit să le publice. Din acel moment și-au schimbat total viziunea despre viață și au devenit infractoare. Se iubeau, dar au ajuns să se bată și chiar să încerce să se omoare una pe cealaltă. După ce au incendiat o clădire, au fost internate într-o clinică psihiatrică, unde au stat timp de 14 ani.

Când una mânca, cealaltă stătea flămândă

Pentru a evita o nenorocire, medicii le-au cazat în camere diferite, una la un capăt al spitalului, cealaltă la celălalt. Doctorii au înlemnit când au văzut că mâncau cu schimbul, în ziua în care una dintre ele se hrănea cealaltă nu punea nimic în gură și invers. Și de nenumărate ori erau găsite în poziții ciudate.

Jennifer s-a sacrificat pentru ca June să fie fericită

Înger și demon?

După mai multe discuții, au decis că Jennifer trebuie să plece în lumea drepților pentru a o lăsa pe cealaltă să trăiască așa cum trebuie. În martie 1993, medicii au decis să le transfere pe fete la spitalul Caswell. În drum, Jennifer a pus capul pe sora sa și a murit. Avea doar 29 de ani. Autopsia a scos la iveală că fata avea o inflamație a inimii, dar nimeni nu știe până în acest moment care a fost cauza, totul fiind învăluit în mister.

„În sfârșit, sunt liberă”

După moartea surorii sale, June le-a povestit anchetatorilor că înainte cu câteva zile, Jennifer i-a spus că va muri. „În sfârșit, sunt liberă. Jennifer și-a dat viața pentru mine”, a mai spus June. Într-un mod inexplicabil, aceasta a început să se comporte normal cu toți oamenii, nemaivând nevoie de nici un ajutor medical. S-a mutat cu părinții în Țara Galilor și trăiește ca un om normal.

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre