Povestea tulburătoare a sfinților care au levitat. Sfântul Iosif de Copertino a făcut o demonstrație incredibilă în fața Papei Urbain al VIII-lea

Povestea tulburătoare a sfinților care au levitat. Sfântul Iosif de Copertino a făcut o demonstrație incredibilă în fața Papei Urbain al VIII-lea
În timp ce mai există oameni care nu sunt convinși că pământul se învârte în jurul soarelui, există și sceptici care nu cred în levitație.

Magie sau realitate? Nimeni n-a putut defini cu adevărat levitația, dar un lucru este cert. Până în acest moment, se spune că au reușit să se ridice de la pământ uimind omenirea, nu mai puțin de 230 de oameni, care au devenit sfinți.

Poate levita oricine sau doar cei aleși? Potrivit unor religii orientale, se crede că orice persoană care studiază foarte mult și practică tehnici de respirație, alături de exerciții mentale, ar putea, la un moment dat, să practice levitația. Există însă și persoane care cred că levitația s-ar datora unor legi asemănătoare cu cele ale  psihokineziei.

Primul prelat creștin despre care se știe că a levitat a fost Sfântul Dunstan, care s-a ridicat deasupra pământului cu puțin timp înainte să treacă la cele veșnice, în anul 988, uluind pe cei prezenți.

Sfântul Dunstan

Sfântul Iosif de Copertino a levitat de peste 100 de ori

În ceea ce-l privește pe Sfântul Iosif de Copertino, nu mai puțin de 150 de martori oculari au confirmat incredibile puteri pe care acesta le-a avut. Potrivit scrierilor vremii, acesta a levitat de peste 100 de ori. Uneori se ridica câțiva centimetri dar au fost momente când a fost văzut „sus, în aer”. El a demonstrat acest lucru chiar și în fața Papei Urbain al VIII-lea, iar după această demonstrație s-a decis ca după ce acesta va trece în lumea drepților, va fi canonizat.

Sfântul Iosif de Copertino

Prin ce calvar a trecut Sfântul Iosif de Copertino

Sigur, au fost mulți care au contestat capacitățile ieșite din comun ale preotului. Într-o perioadă în care se inventase inchiziția, Sfântul Iosif de Copertino a avut multe de îndurat, fiind mutat de multe ori disciplinar dintr-o biserică în alta. De asemenea, a primit multe mustrări din partea superiorilor, care nu vroiau să înțeleagă de unde vin puterile acestea ieșite din comun.

Mai mult, s-a ajung să fie chiar arestat la domiciliul său în Roma, în aceeași perioadă în care și Galileo Galileo a avut parte de aceeași soartă pentru crezurile sale. Printre sfinții care au levitat în văzul tuturor se numără și Sfântul Francisc de Assisi, Sf. Toma dAnguino, Sf. Iosif al Crucii, Sf. Maria de Agreda, Sf. Rita din Casca, alături de sora ei Maria, Sf. Ignatie de Loyola.

Sfânta Teresa de Avila

 

Un alt caz special a fost Sfânta Tereza de Avila

O altă persoană care i-a lăsat fără cuvinte pe cei care au privit-o a fost Sfânta Tereza de Avila, care începea să leviteze în timpul rugăciunilor profunde, lucru pe care ea însăși l-a notat. Grație scrierilor sale, aceasta a fost numită doctor al bisericii, însă a considerat că levitația este o mustrare pe care a primit-o din partea Divinității.

Sfânta Teresa de Avila în timpul levitației

De aceea, obișnuia să le ceară surorilor din Ordinul Carmelitelor Desculțe, pe care ea l-a fondat, să o țină la pământ folosind orice metodă atunci când începea să se desprindă de la pământ.

Mediumul Home levitând

Demonstrațiile incredibile ale mediumului Daniel Dunglas Home

Un medium care a oferit public demonstrații uluitoare de levitație a fost mediumul britanic Daniel Dunglas Home, în secolul al XIX-lea. Va rămâne în istorie cea mai incredibilă levitație a sa din anul 1868.

Celebra demonstrație a mediumului Home

După ce bărbatul a intrat în transă, s-a ridicat de pe scaun în aer, apoi a trecut printr-o fereastră deschisă, a stat câteva secunde, apoi a intrat în cameră, bineînțeles, tot levitând și s-a așezat pe același scaun. Nu în ultimul rând, celebrul medium reușea să facă să leviteze mese, scaune sau alte obiecte.

Recomandarile noastre