Această prăjitură albă i-a fost dedicată împăratului Napoleon, căruia îi și poartă numele.
Ingrediente pentru prăjitură albă Napoleon
Blat: Unt – 225g
Apă cu gheață – 135 ml
Ouă – 1 ou mic
Oțet – 4 ml (1 linguriță)
Sare – 2 g
Făină – 400 g⠀⠀
Crema: Lapte – 300 g
Zahăr – 200 g
Gălbenuș – 90 g (din 6 gplbenușuri de ouă mici)
Amidon de porumb – 25 g
Apă – 25 ml
Vanilină – 1 g
Unt – 250 g
View this post on Instagram
Mod de preparare
Radeți untul congelat în făină. Se amestecă ușor. Adăugați oul, sarea, oțetul și apa și frământați rapid aluatul. Se acoperă cu folie alimentară și se lasă la frigider timp de 2 ore. Întindeți crustele la un diametru de 18 cm. Din aluat vor ieși 20 de bucăți. Două sunt pentru miez. Se coc la 200°C timp de aproximativ 5 minute până se înmoaie. Acestea vor fi foile tortului.
Se aduc laptele și vanilia la fierbere. Se amestecă gălbenușurile de ou cu zahărul. Se toarnă în amestecul de lapte fierbinte, amestecând constant. Se aduce la fierbere. Se diluează amidonul cu apă rece și se toarnă în amestecul de gălbenușuri de ou și lapte, amestecând energic. Se fierbe timp de 30 de secunde. Se răcește până la 60°C. Adăugați untul topit. Bateți cu un blender până la omogenizare. Se acoperă cu folie alimentară. Puneți în frigider până când se răcește.
Bateți amestecul cu un mixer până se albește, astfel încât crema să aibă grosimea și textura dorită. După coacere, foile de prăjitură își vor micșora dimensiunile, astfel încât este mai ușor să se asambleze într-o tavă cu inel glisant unde se poate fixa cu ușurință diametrul dorit. Asamblați tortul, alternând foile și crema. Când e gata, se pune la frigider timp de 12 ore. Se presară miezul din crusta rămasă peste tortul stabilizat și se decorează cu fructe de pădure.
Pentru mai multe detalii, urmăriți clipul atașat.
Sursa: Instagram
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook