Prăjitură cu mere și scorțișoară

Prăjitură cu mere și scorțișoară
În original, am găsit această rețeta cu numele de Negresă cu mere. Seamănă mult cu o Negresă doar că nu are ciocolată. E plină de toate aromele toamnei.

Vă propunem azi o variantă diferită de prăjitură cu mere. Are același aluat ca și Negresa, aceeași crustă delicioasă la suprafață. Și are uriașul avantaj că merge foarte repede și este soluția perfectă pentru un desert bun și cu fructe.

Ingrediente pentru Prăjitură cu mere și scorțișoară

100 gr unt, 150 gr zahăr, 1 ou, 3 mere, 120 gr făină, 1/4 linguriță sare, 1/2 linguriță praf de copt, 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu, 1 linguriță scorțișoară.

Preparare Prăjitură cu mere și scorțișoară

Începeți preparând un amestec din materialele uscate din rețetă. Amestecați făină cu sarea, praful de copt, bicarbonatul și scorțișoara. Lăsați deoparte.

Separat, curățați merele, de coajă și de sâmburi, și tăiați-le cubulețe. Eventual, ca să nu se oxideze prea tare până ce le veți încorpora în prăjitură, stropiți-le cu zeamă de lămâie. Lăsați deoparte și ocupați-vă de prepararea propriu-zisă a blatului.

Într-un alt vas, bateți bine untul cu zahărul și oul, până obțineți o consistentă pufoasă.  După ce ați obținut această spumă, încorporați treptat amestecul uscat ce conține făina. Când ați omogenizat aluatul, adăugați merele curățate și tăiate cubulețe (sau felii dacă optați să aveți bucăți mai mari de mere în prăjitură).

Amestecați ușor, totul, apoi turnați aluatul într-o tavă și coaceți în cuptorul preîncălzit pentru 35 – 40 de minute. După ce aceasta s-a copt, așteptați să se răcească și apoi, scoasă din tavă, tăiați Prăjitura cu mere și scorțișoară cuburi, pentru servire.

Sursa: Ama Nicolae

 Vedetele medicinei românești. Un cercetător explică realizarea rapidă a vaccinurile anti-COVID. Asemănări și deosebiri între ele