Prăjitură delicioasă pentru doamnele capricioase. Rețeta are peste 100 de ani

Se topește în gură și e atât de bună încât nici o doamnă nu se poate opri doar la o porție. Iată o rețetă pe cât de veche, pe atât de gustoasă.
Pentru a pregăti „Capriciul doamnelor”, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 4 ouă (gălbenușuri), 100 g zahăr, 150 g unt, 250 g smântână, 230 g făină, 1 linguriță cu praf de copt, 150 g gem de căpșuni, 100 g nuci. Pentru bezea mai aveți nevoie de 4 albușuri, 100 g zahăr.
Separați gălbenușurile de albușuri și bateți foarte bine cu un mixer. Aveți grijă să adăugați treptat zahărul și mixați în continuare. Lăsați 150 g unt să fie la temperatura camerei și turnați ușor peste compoziție. Adăugați apoi 250 g smântână, apoi 230 g făină și 1 linguriță cu praf de copt. Aveți grijă ca înainte să puneți cele două produse printr-o sită. Amestecați foarte bine, apoi mixați cu ajutorul unui mixer. Se unge o formă cu ulei și se pune pergament, pentru ca aluatul să nu se lipească.
Turnați aluatul în tavă și întindeți foarte bine folosind o spatulă. Introduceți apoi în cuptorul preîncâlzit și lăsați pentru o jumătate de oră. Ulterior, scoateți forma din cuptor și lăsați să se răcească, până ajunge la temperatura camerei.
Adăugați și 100 g zahăr, dar nu tot odată, ci în mai multe etape. Crema este gata atunci când totul se transformă într-o spumă groasă, apoi acoperiți tortul cu 150 g gem de căpșuni.
După ce ați terminat această operațiune, puneți și bezeaua deasupra și introduceți în cuptor pentru 10 minute. Este gata atunci când are o crustă cafenie. Tocați bine 100 g nuci și presărați deasupra și prăjitura „Capriciul doamnelor” este gata. Nu mai trebuie decât să vă invitați prietenele la masă, care vă vor aprecia pentru minunăția pe care o vor gusta.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook