O rețetă cu varză roșie cum n-ați mai mâncat

O rețetă cu varză roșie cum n-ați mai mâncat
Aceasta e o mâncare de varză mai puțin obișnuită. Dar vă va plăcea garantat. Culorile ei sunt amețitoare, și asta contează. Nu degeaba se spune că înainte de orice, mâncăm cu ochii.

Varza roșie este un aliment de înaltă calitate nutrițională. Adăugată într-o alimentație sănătoasă, ne poate ajuta să menținem starea de bine. Varza roșie este originară din zona mediteraneană și a fost cultivată de egipteni încă din anul 2500 i.Hr. Aparține grupului de plante Brassica, care include și alte legume bogate în nutrienți, cum ar fi broccoli, varza de Bruxelles și kale. Varza roșie are compuși vegetali precum antocianinele, un pigment din familia flavonoidelor care se distinge prin capacitatea sa antioxidantă.

Primul motiv pentru a mânca mai multă varză roșie este valoarea sa nutritivă importantă. Deși are un conținut foarte scăzut de calorii, oferă vitamine și minerale numeroase. Mai departe, consumul de varză roșie susține sănătatea ochilor datorită zeaxantinei și luteinei. Totodată, ajută la buna digestie. În plus, varza roșie este o sursă importantă de antocianine. Aceste substanțe cu acțiune antioxidantă au efecte pozitive în protecția sănătății inimii. Antocianinele reduc riscul de boli cardiovasculare, inclusiv hipertensiune arterială, atac de cord și accident vascular cerebral.

Ingrediente pentru rețeta de tăiței cu varză ( 1 porție)

250 g varză roșie proaspătă

1 cm ghimbir (tocat)

2 căței de usturoi (presați)

Ulei pentru prăjit

75 g tăiței de orez (sau paste)

2 morcovi

1 lingură de sos de soia

75 ml de sos de ardei iute dulce

Sucul de la o lămâie verde

Mentă proaspătă

susan

Mod de preparare

Se mărunțește varza roșie, se taie morcovii în fâșii. Se fierb tăiței de orez. Separat, se sotează ghimbirul și usturoiul în ulei. Se adaugă varza roșie și morcovii, se călesc toate. Apoi amestecați cu tăițeii de orez. Condimentați după gust. Pentru servire, se amestecă sosul dulce de ardei iute cu o lingură de sos de soia și se savurează. Această mâncare poate reprezenta un fel principal, sau poate fi servită ca și garnitură.

Sursa: Instagram

Recomandarile noastre