Simona Ionescu / Redactor Șef

Prăjitura lui mamaie, după rețeta Narcisei Birjaru de la „Chefi la cuțite”

Prăjitura lui mamaie, după rețeta Narcisei Birjaru de la „Chefi la cuțite”
Fanii emisiunii „Chefi la cuțite” au dorit să afle cum se face prăjitura lui mamaie, după rețeta Narcisei Birjaru de la „Chefi la cuțite”. Concurenta a dezvăluit, pas cu pas.

Într-unul dintre dueluri, Narcisa Birjaru din sezonul 9 al emisiunii „Chefi la cuțite” a fost senzație și a obținut un punctaj mare cu prăjitura lui mamaie, o rețetă pe cât de simplă, pe atât de apreciată de Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu, Prăjitura lui mamaie. Liderul echipei mov a dorit chiar s-o pregătească și la un battle, iar acest lucru i-a adus o victorie surprinzătoare.

Ingrediente pentru Prăjitura lui mamaie a Narcisei Birjaru

Foi de plăcintă

Iaurt 500 gr

Ouă 5 bucăți

Zahăr vanilinat

Fructe confiate sau stafide 200 grame

Zahăr după gust

Unt

Esență de vanilie

Zahăr pudră la final

Mod de preparare

Batem albușurile cu un praf de sare, apoi adăugăm câteva linguri de zahăr (după gust) și se bate totul până ce obținem un amestec omogen, ca de bezea. Acesta este un pas important dacă ne dorim ca prăjitura lui mamaie după rețeta Narcisei Birjaru de la „Chefi la cuțite” să iasă cât mai fină și gustoasă.

Gălbenușurile se mixează separat cu câteva linguri de zahăr și cu esența de vanilie. Aici putem adăuga pentru un plus de aromă și niște coajă rasă de lămâie. Peste gălbenușurile spumă se adaugă iaurtul, se amestecă bine, apoi se toarnă albușurile spumă și se amestecă ușor, ca la crema pentru tiramisu, cu mișcări de la baza vasului către marginea acestuia. Punem o foaie de copt în tavă. Apoi punem 4 foi de plăcintă unse bine cu unt și turnăm câteva linguri de compoziție, pe care o întindem cu ajutorul unei linguri.

Puteți presăra pe deasupra fructe confiate sau stafide. Se adaugă apoi alte câteva foi de plăcintă și se repetă indicațiile de mai sus, până la obținerea dimensiunii dorite. Rețeta Narcisei Birjaru pentru „prăjitura lui mamaie” se coace timp de 45 de minute la o temperatură de aproximativ 170 de grade (foc mediu), în cuptorul pe care l-am încălzit bine înainte.

Când plăcinta noastră cu iaurt a crescut o scoatem din cuptor, o lăsăm să se „odihnească”. Apoi presărăm pe deasupra zahăr pudră, după gust.

Sursa: Chefi la cuțite

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre