Simona Ionescu / Redactor Șef

Prăjitura cu dude, un desert delicios. Se face repede

Prăjitura cu dude, un desert delicios. Se face repede
Prăjitura cu dude se face aproximativ la fel că cea cu vișine. Ingredientele sunt aceleași, cantitățile sunt la fel. Diferă doar fructele care se pun deasupra și modul de coacere.

Dudele sunt niște fructe subevaluate. Nu sunt multe rețete și de cele mai multe ori sunt ignorate. Fructele crude sunt o sursă de vitamine și minerale. 100 de grame de fructe furnizează 44% din necesarul zilnic de vitamina C și 14% din necesarul zilnic de fier.

Prăjitura cu dude, un desert delicios

Dudele s-au copt, dar ce mai mulți ignoră aceste fructe gustoase și sănătoase. Eventual, mănâncă culese de pe jos, de poftă. Însă sursele sunt foarte gustoase și se pot prepara o mulțime de deserturi. Să încercați dulceața și gemul de dude, puse în clătite. Puneți dude în chec. Pot fi servite dimineața cu iaurt și cereale sau pot fi transformate în înghețată. O prăjitură cu dude este un deliciu.

Se recomandă că fructele din pomul propriu să se scuture și să se adune dudele căzute, căci acestea sunt întotdeauna bine coapte. Se așterne sub copac o folie din plastic pentru a proteja fructele de murdărie.

Ingrediente

  • 300 grame de făină
  • 200 grame dude curate
  • 200 grame iaurt sau lapte
  • 200 grame zahăr
  • 100 ml ulei
  • 4 ouă
  • 1 plic praf de copt
  • o linguriță de sare.

Mod de preparare

  • Încingeți cuptorul la 180g (mediu).
  • Spargeți ouăle și puneți conținutul într-un bol încăpător. Adăugați apoi sarea și zahărul. Amestecați cu un tel.
  • Puneți uleiul și iaurtul și amestecați în continuare.
  • Amestecați făina cu praful de copt și apoi puneți-o în bolul cu celelalte ingrediente. Amestecați bine de tot, până se omogenizează.
  • Puneți o coală de copt într-o tavă. Dacă nu aveți, ungeți tava cu unt.
  • Adăugați compoziția în tavă și întindeți uniform. Dați la cuptor 10 minute, să se întărească puțin compoziția.
  • Scoateți tava din cuptor și puneți dudele deasupra, uniform. Abia acum puneți fructele. Dacă le-ați fi pus dinainte ar fi căzut la fundul tăvii.
  • Dați din nou la cuptor timp de 20 de minute sau până este suficient de coaptă prăjitura. Înțepați cu o scobitoare de lemn sau un pai. Dacă pe scobitoare rămâne cocă, atunci mai tebuie coaptă. Dacă nu, înseamnă că este gata.
  • Când este gata scoateți din cuptor și lăsăți sa se răcească. Tăiați apoi în forme și puneți pe o farfurie și serviți cu înghețată sau o socată rece.

Tartă cu căpşuni. Se topește în gură

Cum te răcorești vara. Ajută o băutură gustoasă, cu fructe și gheață

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre