Când vă gândiți ce dulce să faceți repede, ar fi bine să vă gândiți la fructele de sezon. Acum sunt o mulțime, dar parcă tot căpșunele sunt mai gustoase și aromate. Încercați o tartă cu aceste fructe delicioase.

Tartă cu căpşuni. Rețeta

Tarta de căpșune se topeşte în gură, Atât de aromată și de gustoasă! Este un desert perfect, acum când aceste fructe sunt tocmai culese din grădină. Este o rețetă simplă, chiar și la îndemâna unora care nu au experiență în bucătărie.

Ingrediente

Pentru blat

  • 175 g făină
  • 110 g unt
  • 1 praf de sare
  • 4-6 linguri apă rece

Pentru umplutură

  • 400 g căpşuni
  • 50 g zahăr
  • 10 g amidon
  • coaja de la 1 lămâie
  • esenţă de vanilie
  • 1 ou, pentru uns

Mod de preparare

Se combină făina cu sarea, punem untul rece tăiat cubuleţe. Apoi, frămânţi până când se obține un aluat cu o consistenţă nisipoasă.

Punem apă apă rece cât să se omogenizeze aluatul, apoi îl înfăşurăm într-o folie din plastic şi îl punem la rece 30 de minute.

Fiecare căpşună se taie în 3-4 bucăţi, apoi se apune zahărul, amidonul, coaja de lămâie şi esenţă de vanilie, după gust.

Întindem o foaie rotundă din aluat, pe care o aşezăm într-o tavă tapetată. Se lasă marginile lungi. Puinem în mijloc căpşunile, apoi aducem marginile peste umplutură şi ungem cu oul bătut.

Se pune tarta la cuptor, la 190 ˚C, 35-40 de minute. Vă anunță aroma când este gata și crusta aurie.


Tartă cu cireșe. Cum să prepari un aluat fin cu un gust irezistibil

Tartă cu afine și cremă de brânză. Desert rapid cu foitaj din comerț

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp