Tartă cu cireșe. Dacă îți este poftă de ceva dulce și în același timp ceva gătit acasă. Atunci tarta cu cireșe este potrivită pentru tine, deoarece are un gust și un miros extraordinar. Rețeta se potrivește cât pentru o masă de sărbătoare, cât și pentru o simplă gustare cu un ceai sau o cafea.

Rețeta este concepută pentru 8 porții și poate fi gătită doar în 60 de minute.

Toate ingredientele necesare:

  • 350 g de făină
  • 200 ml de lapte
  • 350 g de zahăr
  • 4 ouă
  • cireșe
  • 1 praf de copt
  • pesmet
  • 100 ml de ulei
  • mentă sau coajă de lămâie pentru decor

Cum puteți găti rapid tartă cu cireșe?

Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să spălați cireșele și mai apoi să le curățați cu grijă de sâmburi. După ce ați făcut acest lucru se lasă câteva minute să se scurgă de apă pe o strecurătoare. Mai apoi, presărați pesmet peste ele.

Iar acum putem face aluatul pentru tartă. Pentru asta avem nevoie să amestecăm câteva ingredient. Mai întâi de toate se freacă gălbenușul de 200 g e zahăr. Peste el adăugăm treptat uleiul, laptele și nu uităm să amestecă.

Amestecăm făina cu praful de copt și o punem și pe ea în bol.

Se mai bat albușurile spumă și peste el punem restul de zahăr, adică 150 g. Amestecați foarte bine până obțineți o compoziție omogenă. După acest pas, adăugați albușurile în prima compoziție. Din nou amestecați.

Iar acum ne rămâne să punem toată compoziția în vase termorezistente și frumos să aranjăm cireșele în fiecare vas. Mai apoi se coc timp de 40 de minute la un foc moderat. Nu uitați să urmăriți o dată la câteva minute aluatul, ca să nu se ardă.

După ce le scoateți din cuptor lăsați-le să se răcească câteva minute și le puteți decora cu frunze de mentă sau coajă de lămâie dată prin răzătoare. Fără îndoială o să uimiți orice invitat. Poftă bună!

Foto

vespresso.cooking

Budincă de conopidă. Fără ouă, fără carne, fără prăjire!

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp