Simona Ionescu / Redactor Șef

Budincă de conopidă. Fără ouă, fără carne, fără prăjire!

Budincă de conopidă. Fără ouă, fără carne, fără prăjire!
Suntem în Postul Paștelui și vrem să mâncărică ”fără dulce”. Uite o rețetă delicioasă, fără ouă, fără carne, fără prăjire! Este perfectă pentru prânz sau cină.

Cartofi, fasole și varză din butoi. Acestea sunt ingredientele pentru perioada de post. Se poate și altceva, de pildă, o budincă delicioasă de conopidă.

Budincă de conopidă. Rețeta

Conopida este sănătoasă, hrănitoare și simplu de adăugat la diverse preparate. Este unul dintre alimentele care contribuie la buna funcționare a inimii, menține echilibrul hormonal, stimulează sănătatea ochilor și previne dezvoltarea unor diverse afecțiuni.

Originară din regiunea mediteraneană, conopida a început să fie consumată în Europa spre sfârșitul secolului al XV-lea. Astăzi, cei mai renumiți producători de conopidă sunt India, China, Italia, Franța și Statele Unite ale Americii.

Budinca de conopidă este perfectă pentru prânz sau cină și se pregătește câteva  minute. Nu uitați să puneți la sfârșit multă verdeață!

Ingrediente

  • 1 conopidă;
  • 1 ceapă;
  • 2 roșii;
  • ardei gras;
  • coriandru proaspăt;
  • ulei de măsline;
  • sare, piper negru, chimen, boia;
  • usturoi granulat;
  • 250 grame de mozzarella (opțional).

Mod de preparare

  • Separați conopida în buchețele, adăugați apă, sare, chimen, puneți capacul. Fierbeți conopida timp de 15 minute, după ce apa dă în clocot.
  • Tăiați ceapa bucăți mici, adăugați ulei de măsline, sare și o prăjiți la foc mic sub capac.
  • Curățați ardeiul gras de cotor și semințe, apoi îl tăiați cuburi.
  • Adăugați ardei în tigaie și gătiți legumele împreună sub capac.
  • Treceți roșiile prin răzătoarea mare, turnați sosul în tigaie, adăugați piper negru, boia, chimen, usturoi granulat, amestecați și îl gătiți, până devine dens.
  • Scurgeți conopida de lichid, adăugați ulei de măsline și o pasați cu furculița. Adăugați coriandru mărunțit și amestecați.
  • Repartizați compoziția în forma de copt într-un blat uniform, îl acoperiți cu sos de legume și presărați cașcaval răzuit (opțional).
  • Puneți tava la cuptorul preîncălzit până la 250°С pentru 25 de minute. Nu uitați să puneți mult pătrunjel la sfârșit! Sursa: retete-usoare.info

Gratinarea, arta coptului în crustă. Secretele bucătarilor

Mâncare sănătoasă în Postul Paștelui. Cele mai ușoare rețete

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre