Budincă de conopidă. Fără ouă, fără carne, fără prăjire!

Cartofi, fasole și varză din butoi. Acestea sunt ingredientele pentru perioada de post. Se poate și altceva, de pildă, o budincă delicioasă de conopidă.
Conopida este sănătoasă, hrănitoare și simplu de adăugat la diverse preparate. Este unul dintre alimentele care contribuie la buna funcționare a inimii, menține echilibrul hormonal, stimulează sănătatea ochilor și previne dezvoltarea unor diverse afecțiuni.
Originară din regiunea mediteraneană, conopida a început să fie consumată în Europa spre sfârșitul secolului al XV-lea. Astăzi, cei mai renumiți producători de conopidă sunt India, China, Italia, Franța și Statele Unite ale Americii.
Budinca de conopidă este perfectă pentru prânz sau cină și se pregătește câteva minute. Nu uitați să puneți la sfârșit multă verdeață!
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook