Conopidă caramelizată de post. Rețetă

Conopidă caramelizată de post. Rețetă
Dacă ții post, eşti vegetarian sau vegan, acest preparat e perfect pentru tine. Este hrănitor, plin de arome, delicios. Conopidă caramelizată de post.

Poate nu știai, dar conopida este unul dintre cele mai sănătoase alimente pe care le poți avea în frigider. Conține o combinație unică de substanțe active, care îi conferă puteri vindecătoare pentru multe afecțiuni. Conopida conține, printre altele, vitaminele B1, B2, B3, B6 și B9, Omega 3, vitamina K, vitamina C, fosfor, potasiu și mangan, dar și mulți fitonutrienți. Este cunoscută și ca un puternic antioxidant. Iată de ce o porție de conopidă caramelizată de post este perfectă pentru o masă delicioasă și hrănitoare. 

Ingrediente conopidă caramelizată de post:

1 conopidă mare

3 căţei usturoi

4 linguri ulei de măsline

4 linguri sos soia

2 linguri sos sweet chilli

1 lingură ulei de susan

sare şi piper, după gust

verdeaţa preferată, semințe de susan, pentru decor

orez fiert sau garnitura preferată

Mod de preparare:

Speli conopida şi o rupi bucheţele. Faci o marinadă din sosul de soia, sosul sweet chilli, uleiul de susan, uleiul de măsline, usturoiul zdrobit, piper, şi sare (dacă mai e cazul, pentru că sosul de soia e deja sărat). Pui conopida în marinadă, amesteci bine, apoi o aranjezi în tavă.

Coci la foc mediu, 30 de minute, până ce conopida se caramelizează. O serveşti caldă, cu orez fiert şi decorezi cu verdeaţa preferată.

Foto: Facebook

Chiftele de cartofi fără ouă. Un deliciu din 3 ingrediente