Prăjitura nebună, un desert ieftin care vă scoate din impas. Nu are lapte, ouă sau unt, dar e senzațională

Prăjitura nebună, un desert ieftin care vă scoate din impas. Nu are lapte, ouă sau unt, dar e senzațională
De când pandemia a pus stăpânire pe întreaga omenire, situația financiară a românilor s-a schimbat. De aceea, câteva rețete simple, ieftine dar extrem de gustoase sunt tot ce avem nevoie.

Ce spuneți de două preparate culinare care vă lasă gura apă, cu foarte puține ingrediente? Încercați aceste două rețete și n-o să vă pară rău.

Prăjitura nebună, un desert ieftin care vă scoate din impas. Nu are lapte, ouă sau unt, dar e senzațională

Pentru a realiza prăjitura nebună, dar extrem de gustoasă, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 1½ ceașcă cu făină, 3 linguri cu cacao, 1 ceașcă cu zahar granulat, 1 linguriță cu bicarbonat de sodiu, ½ linguriță cu sare, 1 linguriță cu oțet alb, 1 linguriță cu esență de vanilie, 5 linguri cu ulei, 1 ceașcă cu apă.

Mod de preparare

Pentru început, încălziți cuptorul până la 180 de grade. Ungeți o tavă de prăjituri cu ulei. Puneți într-un bol toate ingredientele uscate, apoi adăugați oțetul, uleiul și esența de vanilie. Turnați apoi apa și amestecați bine până se omogenizează compoziție. Fiți atenți la cocoloașele care s-ar putea forma, iar dacă apar se pot zdrobi folosind o lingură. Puneți compoziția în tavă, apoi introduceți la cuptor pentru 35-40 de minute. Lăsați la răcit, apoi tăiați în mai multe porții.

Draniki cu cartofi fără ouă, extraordinarele clătite din Belarus

Vă e poftă de altfel de clătite, dar la fel de bune? Ce spuneți dacă ați încerca draniki? Este mâncarea tradițională belarusă și reprezintă clătite care se prepară din cele mai simple ingrediente. Rețeta este extrem de simplă, dar are un gust inconfundabil. Pentru a obține draniki, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 8 cartofi (aproximativ 1 kg), 1-2 linguri de făină, 1 ceapă, sare și piper după gust, ulei pentru prăjit.

Mod de preparare

Pentru început curățați și spălați bine ceapa și cartofii, apoi se dau pe răzătoarea mică. Amestecați apoi ceapa și cartofii într-un bol și adăugați sarea și piperul. Puneți apoi făina și amestecați din nou. Formați clătitele, folosind o lingură. Puneți la prăjit la foc mic și lăsați două minute pe fiecare parte. Procedați astfel până când toată compoziția se termină. Preparatul se consumă cald și puteți adăuga brânză sau dulceață.

Sursă foto: bucatarul