Pregătiri de Crăciun înainte de marea sărbătoare

Pregătiri de Crăciun înainte de marea sărbătoare
Anul acesta, petrecerea de Crăciun va fi restrânsă, din pricina pandemiei. Dar și așa, este bine să ne pregătim din timp, pe etape. Planificați din timp ce trebuie să faceți.

De obicei, prăgătirile de Sărbătorile de iarnă se transformă într-o agitație maximă, cozi și nervi. Faceți chiar de acum un plan, pentru a nu ne aglomera înainte de sărbători. Restricțiile din cauza pandemiei ne vor aduce și alte probleme.

Pregătiri cu două săptămâni înainte de Crăciun

Cuvântul-cheie este organizarea. Câte persoane vor fi la masă, cine este la dietă, ce și câtă băutură trebuie, ce cadouri veți face? După ce ați stabilit toate acestea, stabiliți meniul pentru masa festivă. Treceți la treabă chiar de acum. Faceți un plan zilnic, ca să fie mai ușor.

  • Chiar de acum începeți curățenia generală. Este momentul să cureți covoarele şi mochetele, să speli draperiile şi perdelele, geamurile, tapiseria canapelelor, a fotoliilor sau scaunelor. Dați cu aspiratorul în toată casa şi ştergeți praful. Spalați gresia, faianța, aragazul, frigiderul şi obiectele sanitare.
  • Pentru a evita aglomeraţia din magazine de dinainte de Sărbători, puteţi cumpăra de pe acum alimentele pentru masa de Crăciun, cele cu un termen de garanţie îndelungat: zahăr, ulei, făină, orez, bulion, condimente, carne, băuturi alcoolice și sucuri.
  • Aflați ce cadouri îşi doresc cei dragi, copiii, rudele, prietenii și mergeți la cumpărături chiar de acum. În această perioadă, magazinele nu sunt foarte aglomerate.
  • Decoraţiunile pentru brad, casă şi masa festivă au apărut în magazine de câteva săptămâni bune. Dacă încă nu le-ați cumpărat, acum este timpul pentru asta.
  • În funcţie de invitaţii pe care îi vei avea la masa de Crăciun trebuie să alegi preparatele pe care le vei găti. Recomandat este să faci de pe acum o listă cu gustări, mâncăruri şi deserturi care să mulţumească pe toată lumea. Această listă te va ajuta să te organizezi în magazin şi să cumperi exact produsele de care ai nevoie. În acest fel, nu vei cheltui banii în neştire. Nu îi uitați pe cei care țin dietă (fără prea mult zahăr, sare, condimente).

Cum ne pregătim înainte de Crăciun

  • Înainte de Crăciun ar trebui să cumpărăm alimentele pentru masa festivă. Alegeți ore matinale sau foarte târzii pentru a evita aglomeraţia din magazine şi cumpărați după lista de acasă, exact cât ai nevoie.
  • Urmăreşte ofertele şi discount-urile şi compară preţurile. În această perioadă veți găsi foarte multe reduceri. Acum se cumpără cartofi, ceapă, morcovi, ţelină, păstârnac şi produse din carne. Tot acum puteţi lua un bax cu apă, sucuri şi dulciuri. Nu se vor păstra proaspete: roşiile, verdeţurile, pâinea, cozonacii şi produsele de patiserie.
  • Înainte cu 3 zile de Ajun, cumpărați bradul. Cu cât îl cumpați mai târziu, cu atât mai bine, deoarece bradul va rezista mai mult timp împodobit la tine în casă. Dacă alegeți un brad natural, trebuie să ştiți că acesta se păstrează în balcon, la temperaturi scăzute. Nu îi desface ambalajul din plasă pentru a nu i se lăsa crengile.

Primul brad din România a fost împodobit la curtea Regelui Carol I