Premieră regală. Regina Elisabeta gândise un plan pentru picnic, chiar la ea acasă

Premieră regală. Regina Elisabeta gândise un plan pentru picnic, chiar la ea acasă
Înainte ca vestea tristă a morții prințului Philip să ajungă în presa internațională, Regina Elisabeta anunțase că vara aceasta dă undă verde pentru picnic, chiar la ea acasă, la Palatul Buckingham.

Reședința regală din Londra a reginei Elisabeta nu și-a deschis porțile pentru public anul trecut, din cauza pandemiei de coronavirus. Anul acesta însă, suverana plănuia să schimbe acest aspect și să facă o bucurie atât turiștilor, cât și locuitorilor londonezi. Astfel, regina Elisabeta a anunțat la începutul săptămânii că dă undă verde pentru picnicuri în curtea Palatului Buckingham. Anunțul a fost făcut înainte ca vestea tristă a decesului prințului Philip să ia cu asalt presa. Astfel, în acest moment nu se știe în ce măsură acest lucru va influența planurile pentru vară ale reginei. 

Deși Palatul Buckingham se deschide în mod tradițional publicului în lunile de vară, turneele au fost anulate anul trecut din cauza pandemiei COVID-19. Casa reginei din Londra se pregătea să deschidă grădinile palatului vizitatorilor. 

Regina Elisabeta dă undă verde la picnic. Doritorii pot mânca în grădinile palatului 

Regina Elisabeta picnic

Royal Collection Trust a anunțat miercuri că, pentru prima dată, publicului i se va permite să facă picnic pe peluza Palatului Buckingham. De asemenea, curioșii pot încerca un traseu prin grădini și în jurul lacului de 3,5 acri. Caracteristicile din sud-vestul grădinii, inclusiv Grădina Trandafirilor, casa de vară și pajiștea cu flori sălbatice, pot fi vizualizate printr-unul dintre tururile cu ghid care vor avea loc în fiecare zi.

Grădina istorică de 39 de acri datează din anii 1820, când regele George al IV-lea a transformat Buckingham House într-un palat. În ciuda amplasării sale urbane, grădina găzduiește o gamă largă de floră și faună, inclusiv plante native rareori văzute în Londra. Grădina este un habitat bogat în biodiversitate, cu mai mult de 1.000 de copaci și 320 de flori sălbatice și ierburi diferite.

Dacă va rămâne valabil planul. deschiderea de vară a grădinilor va avea loc în perioada 9 iulie – 19 septembrie. Pe lângă Palatul Buckingham, alte câteva reședințe regale intenționează să primească vizitatori în această vară. Palatul Holyroodhouse și noua expoziție „Victoria & Albert: Our Lives in Watercolor” la The Queen’s Gallery din Edinburgh, Scoția, vor fi deschise la sfârșitul lunii aprilie. De asemenea, castelul Windsor trebuia să deschidă porțile în luna mai. 

Foto: Facebook

Este oficial! Harry și Meghan pregătesc documentar pe Netflix