Câte ceasuri există în Castelul Windsor? Regina Elisabeta este cel mai „punctual” monarh

Câte ceasuri există în Castelul Windsor? Regina Elisabeta este cel mai „punctual” monarh
Castelul Windsor este una dintre reședințele oficiale ale reginei Elisabeta. Pe lângă istoria sa ca cel mai vechi castel locuit din lume, acesta conține în interiorul său și un număr impresionant de ceasuri.

Castelul Windsor este cel mai mare și cel mai vechi castel locuit din lume. Împreună cu Palatul Buckingham și cu Palatul Holyrood din Edinburgh face parte din reședințele principale a monarhilor britanici din Casa de Windsor. Pe lângă decorurile impresionante și piesele de istorie care se află în cele trei reședințe, acestea conțin și un număr fabulos de ceasuri. Pe pagina oficială de Instagram, Casa Regală a dezvăluit câte ceasuri există în Castelul Windsor, dar și în celelalte două locații. 

 ceasuri Castelul Windsor
Castelul Windsor

Practic, Palatul Buckingham este reședința principală a celui mai longeviv monarh din istoria Marii Britanii. Castelul Windsor este reședința de weekend. Această faimoasă reședință este situată pe un deal gigantic lângă râul Tamisa, la 20 de mile vest de Londra. Părți ale structurii datează de dinainte de zilele lui William Cuceritorul. Localnicii din Windsor își pot da seama dacă regina Elisabeta este acasă, după ce steagul a fost ridicat. 

Câte ceasuri există în Castelul Windsor. Numărul este impresionant 

Weekend-ul trecut, în momentul în care s-a schimbat ora, cei care întrețin contul oficial de Instagram al Casei Regale au dezvăluit numărul total de orologii din cele trei reședințe oficiale ale reginei Elisabeta. „Știați că specialiștii noștri vor schimba peste 1.000 de ceasuri în acest weekend în reședințele oficiale ale Majestății Sale?”, se arăta în postarea de pe rețeaua socială. Putem aprecia astfel că numai Castelul Windsor singur conține în jur de 300-400 de astfel de orologii, numărul fiind unul fabulos. 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by The Royal Family (@theroyalfamily)

De asemenea, internauții au avut parte și de o poză cu unul dintre ceasurile din castel, care este o piesă antică ce face deliciul privitorilor. „Aici, un conservator reglează un ceas din 1893 în sala de recepție mare a castelului Windsor. Se crede că ceasul este un cadou de nuntă pentru George al V-lea și Regina Maria de la oamenii din fostul comitat Huntingdon, care face acum parte din Cambridgeshire”, era explicația oferită la imagine. Cu siguranță că numărul total de ceasuri o face pe regina Elisabeta să fie cel mai punctual monarh. Aceasta nu ar avea cum să rateze ora exactă vreodată. 

Foto: Instagram

Hack de proporții pe Facebook. Cum a ajuns numărul de telefon al lui Mark Zuckerberg pe internet