Primul cinema drive-in la Sibiu

Primul cinema drive-in la Sibiu
Cinefilii sibieni vor avea ocazia, pentru prima dată, să vadă un film din maşină şi nu într-o sală de cinema. Se întâmplă pe 15 august, când va fi proiectat documentarul „Exit Through the Gift Shop”, în regia artistului stradal Banksy, în deschiderea primului Drive-in cinema din acest oraș.

Potrivit lui Andrei Oltean, organizatorul Festivalului de Artă Stradală de la Sibiu, filmul va fi proiectat în sistem de cinema drive-in, în zona Freedom Events de la periferia municipiului Sibiu, în vecinătatea Fabricii de Cultură. Proiecţia filmului va începe sâmbătă, la ora 22,00.

Noul cinematograf în aer liber din Sibiu se întinde pe o suprafaţă de 41.000 metri pătraţi şi permite accesul a peste 300 de autovehicule. Accesul este gratuit, în limita locurilor disponibile.

Documentar inedit

Filmul documentar „Exit Through the Gift Shop” a fost lansat în anul 2010 şi prezintă povestea lui Thierry Guetta, un imigrant francez din Los Angeles, care are obiceiul de a filma absolut tot ce vede, ceea ce îl conduce spre descoperirea unei laturi interesante a vieţii de noapte. Vandalism sau artă stradală? Aceasta este întrebarea al cărei răspuns încearcă Thierry să-l afle luând în dezbatere fenomenul street-art.

După câteva luni petrecute cu artiştii stradali, maeştrii într-ale graffiti-ului, pe care îi filmează pentru a face un documentar, tânărul francez se împrieteneşte în cele din urmă cu unul dintre cei mai controversaţi şi enigmatici artişti – Bansky. Din acest punct camera se mută din mâna lui în mâna noului său prieten, Thierry devenind astfel noul protagonist al filmului.


Simona Gherghe tranșează problema Acces Direct. Mirela Vaida vine cu dezvăluiri din culise

Biscuiți fragezi cu unt și dulceață. Desert din Argentina


Lucrare monumentală de street-art

Festivalul de Artă Stradală, care are loc până duminică la Sibiu, este singurul de acest fel din oraş. Un număr de 14 artişti din România, Spania şi Ucraina realizează, în această săptămână, picturi pe zidurile din municipiul Sibiu.

În acest context, organizatorii promit că va fi realizată cea mai mare lucrare de artă stradală de până acum, care va avea o suprafață de câteva sute de metri pătraţi, și se va găsi pe o clădire situată în Piaţa Aurel Vlaicu. Lucrarea va purta semnătura grupului de artişti Sweet Damage Crew.

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp