Prin ce trece soția lui Nelu Ploieșteanu de când artistul a murit. „E o durere imensă…”

Prin ce trece soția lui Nelu Ploieșteanu de când artistul a murit. „E o durere imensă…”
Sunt câteva luni de când unul dintre marii artiști ai României, Nelu Ploieșteanu, a plecat dintre noi. Elena, soția acestuia, nu-și poate reveni din șoc.

Elena Mitriță Ploieșteanu, soția regretatului cântăreț plânge cu lacrimi amare. Și-a pierdut într-un an și soțul și copilul. E mai mult decât poate duce.

Ce face soția lui Nelu Ploieșteanu de când artistul a murit. Ți se rupe inima

Vestea morții lui Nelu Ploieșteanu a șocat o țară întreagă, iar familia artistului nu-și poate reveni nici acum. Cea mai îndurerată este soția cântărețului, Elena, ale cărei lacrimi nu se mai opresc. De când vedeta nu mai este printre noi, femeia a luat un obicei cutremurător.

”Perna unde dormea el, i-o așez eu și dimineața găsesc cum ar pune cineva capul pe pernă să doarmă. E o durere imensă… Mi-a zdrobit inima, sufletul mi l-a făcut cioburi”, a povestit Elena Mitriță.

Și-a pierdut și copilul

Și mai dureros este faptul că Elena nu și-a pierdut doar bărbatul ci și copilul de care a avut grijă o viață întreagă. Băiatul avea 32 de ani, suferea de tetrapareză spastică și a fost mereu dependent de părinți.

„Am fost la biserică, am făcut colivă. Acum un an i-au făcut nepoții tort. Acum m-am dus cu colivă. Am chemat preotul, am făcut slujba acolo la mormânt, am împărțit și acum sunt acasă. Este foarte greu! Nu mi-au rămas decât copiii și Bunul Dumnezeu. Atât!

Mi l-a luat Dumnezeu și pe Mihăiță, și pe el. Mai avea de trăit, dar nu a fost tratat corespunzător. Era un om foarte vesel, foarte iubitor de familie, de copii, de nepoți. Nepoții erau totul pentru el! Trebuia să mai trăiască să fie alături de nepoțeii lui”, a mai spus soția lui Nelu Ploieșteanu.

Amintiri cu Nelu Ploieșteanu

Amintirile despre și cu Nelu Ploieșteanu, vedeta de la cârciuma „Șarpele roșu” a anilor 90, sunt multe și foarte interesante. Cele de la începuturile sale în boema bucureșteană sunt cele mai savuroase. Pentru că atunci, în prima jumătate a anilor 90, lăutarul a fost scos în față de trei mari actori: Gheorghe Dinică, Ștefan Iordache și Dumitru Rucăreanu. Foarte apropiat a fost de primii doi.

Lui Ștefan Iordache și lui Gheorghe Dinică le-a picat cu tronc tânărul Nelu Ploieșteanu. Pe el îl puneu să cânte cel mai des la masa lor. Apoi, când ziariștii mondeni apăreau prin cârciumă, avizi de reportaje de culoare, senzaționale, maeștrii Iordache și Dinică îl arătau pe lăutarul cel tânăr și-i rugau să scrie și despre el în ziar. Îi lăudau talentul și melodiile din repertoriu.

Ştefan Iordache şi Gheorghe Dinică l-au făcut mare şi Nelu Ploieșteanu a recunoscut mereu asta. Le plăcea lor să mânânce și să bea când le cânta la masă, la Şarpele Roşu.

Azi, cârciuma „Șarpele roșu” nu mai există, așa cum nu mai există proprietarul ei, actorii Ștefan Iordache, Gheorghe Dinică, Dumitru Rucăreanu care s-au stins unul după celălalt.