Principesa Elena, moștenitoarea Casei Regale, o viață de roman. E mama Prințului Nicolae

Principesa Elena, moștenitoarea Casei Regale, o viață de roman. E mama Prințului Nicolae
Principesa Elena, moștenitoarea Casei Regale, are o poveste de viață demnă de un roman. Este din nou bunică, după ce soția fiului său, Nicolae al Românei, a născut o fetiță. În tinerețe, a fost vânzătoare și guvernantă.

Români nu prea știu multe despre moștenitoarea Casei Regale, Principesa Elena. În România a fost o prezență discretă, dar are o poveste de viață spectaculoasă, demnă de un roman.

Principesa Elena, moștenitoarea Casei Regale, din nou bunică

Principesa Elena a României a împlinit 70 de ani, pe 15 noiembrie. Este a doua fiică a Regelui Mihai şi a Reginei Ana, fiind a doua în linia de succesiune la Tronul României și mama Prințului Nicolae.

Fiul său a făcut-o pentru a doua oară bunică, după ce soția sa, Alina-Maria a României, a născut o fetiță pe 7 noiembrie, Maria-Alexandra. Prințul Nicolae mai are o fetiță, dintr-o legătură pasageră.

Puțini români știu că Principesa Elena are și o fată. Elisabeta-Karina de Roumanie Medforth-Mills (31 de ani), a treia în linia succesorală a Casei Regale, după Principesa Margareta şi Principesa Elena. Vine rar în România și nu cunoaște limba română.

Princepesa moștenitoare Margareta, Principele Radu, Principesa Elena și Alexander Phillips Nixon Nicolae și sora sa, Elisabeta Karina (stânga)

Principesa Elena, moștenitoarea Casei Regale, o viață de roman

Este moștenitoarea Casei Regale, dar în tinerețe a fost vânzătoare și guvernantă. Principesa Elena și-a petrecut copilăria în Anglia, alături de părinţi şi de surorile ei, Principesa moștenitoare Margareta şi Principesa Irina.

  • În ultima parte a adolescenţei, Principesa Elena a călătorit, pentru o perioadă de 19 luni, în Asia de Sud-Est, făcând parte dintr-un grup coral care cuprindea mai mult de 100 de persoane din 56 de ţări
  •  La întoarcerea în Europa, la vârsta de 20 de ani, Principesa a lucrat la vestita casă de licitaţii Christie’s din Geneva, unde s-a ocupat de vânzarea de bijuterii şi obiecte de artă.
  • În 1975, s-a mutat la Londra, unde a urmat un curs de administraţie. După absolvirea acestuia, Principesa Elena a lucrat la Academia Londoneză de Muzică şi Artă Dramatică, în cadrul unui proiect dedicat ajutorării copiilor cu probleme de auz.
  • În 1979, Principesa a lucrat, pentru scurt timp, ca guvernantă, având grijă de nepoţii unei celebre familii din Anglia.
  • Principesa Elena a mai fost asistenta unui expert în restaurări.

Principesa Elena, două căsnicii

În 1982, Principesa Elena s-a întors în Anglia, unde s-a căsătorit cu Robin Medforth-Mills, tatăl copiilor ei, Nicolae şi Elisabeta-Karina. Profesor de geografie la Universitatea Durham și fost oficial la ONU, Robin Medforth-Mills a murit în 2002. Principesa și-a petrecut doi ani din căsnicie în Sudan, iar fiul său, Nicolae, şi-a împărţit primele 18 luni de viaţă între Anglia şi Sudan.

Principesa Elena cu Robin Medforth-Mills şi copiii, Nicolae şi Elisabeta-Karina.
Prințul Nicolae și sora sa, Karina, în 1989

Principesa Elena locuieşte în nord-estul Angliei, alături de Alexander Phillips Nixon, cu care s-a căsătorit în 1998. Actualul soţ al Principesei Elena, are o diplomă în drept. Sursa: Casa Regală


Născută la zi mare, sub ocrotirea străbunicului, Regele Mihai