După arestarea, săptămâna trecută, a „codoașei” Ghislaine Maxwell, anchetatorii au reluat demersurile pentru audierea Prințului Andrew (Duce de York). În dosar există declarații care-l incriminează pe acesta.
Una dintre acuzatoarele lui Epstein, Virginia Roberts (în prezent Virginia Giuffre) a spus că a fost forţată să întreţină relaţii sexuale cu prinţul de trei ori, între anii 1999 – când avea doar 17 ani – şi 2002, la Londra, New York şi pe o insulă privată din Caraibe, deţinută de Epstein.
Într-un interviu acordat în toamna anului trecut pentru BBC, prinţul a respins această acuzaţie, susţinând că nu îşi aminteşte să o fi întâlnit vreodată pe Virginia Roberts. El a recunoscut totuşi că prietenia sa cu Epstein „nu era demnă de un membru al familiei regale”. Cu toate acestea, femeia care-l acuză a prezentat public fotografii cu ea și cu prințul, din perioada respectivă. Poza alăturată este făcută în 2001, iar în imagine apare și Ghislaine Maxwell, cea despre care se spune că le convingea pe fete să întrețină reșații sexuale cu prietenii lui Epstain din înalta societate.
Autoritățile americane s-a adresat guvernului britanic solicitând să-l convingă pe prinț să accepte audierea.
Miniștrii speră că prințul Andrew va vorbi cu FBI despre legăturile sale cu Ghislaine Maxwell și cu bogatul pedofil Jeffrey Epstein, fără ca aceștia să fie nevoiți să intervină, a scris DailyMail.
De altfel, acuzat în urmă cu câteva săptămâni de procurorul federal din Manhattan (New York) că nu cooperează cu justiţia, prinţul a dat asigurări, prin intermediul avocaţilor săi, că şi-a oferit „de cel puţin trei ori asistenţa în calitate de martor pe lângă Departamentul Justiţiei SUA”. Ducele de York neagă categoric că a avut vreo formă de contact sexual sau relație cu doamna Giuffre.
Casele de vacanță ale lui Ceaușescu, folosite și azi cu bucurie
Procurorii americani au depus o cerere oficială pentru a-l intervieva pe Prințul Andrew, cunoscut ca un prieten apropiat al lui Epstein, în baza unui acord de asistență juridică reciprocă între Statele Unite și Marea Britanie, audierea urmând să aibă loc prin transmisiune video din Biroul FBI de la Londra.
Presa engleză spune că Prințul Andrew nu poate fi forțat să vorbească cu anchetatorii, dar depunerea cererii de către FBI s-ar putea transforma într-o durere de cap diplomatică pentru guvernul de la Londra.
„Ultimul lucru pe care și-l doresc miniștrii este să se găsească prinși între familia regală pe de o parte și autoritățile americane pe cealaltă parte. Ei nu vor să navigheze prin situația asta”, a spus un oficial al Parlamentului britanic, citat de DailyMail.
Există voci care susțin că nimeni din anturajul lui Andrew – Duce de York nu va spune nimic împotriva lui, iar Ghiselaine Maxwell nu va face înțelegere cu procurorii ca să facă mărturisiri complete.
Cea mai fericită mămică: a născut în ziua în care s-a vindecat de COVID-19
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook