Priscilla Presley rupe tăcerea după mulți ani de stat în umbră. Noul film biografic „Elvis” a provocat-o

Priscilla Presley rupe tăcerea după mulți ani de stat în umbră. Noul film biografic „Elvis” a provocat-o
În ultima perioadă filmele biografice au apărut în număr destul de mare. Cel mai recent vine să povestească viața regelui  rock 'n' roll.

Fosta soție a lui Elvis Presley și-a făcut curaj să vorbească public despre cum a văzut ea povestea transpusă cinematografic despre fostul ei soț. Priscilla Presley, în vârstă de 76 de ani, și-a dat acordul pentru un nou film biografic despre Elvis Presley. Ea a lăudat filmul „Elvis” al regizorului Baz Luhrmann, care va avea premiera la Festivalul de Film de la Cannes luna viitoare, înainte ca Warner Bros să îl lanseze în cinematografe, pe 24 iunie.

Actrița a văzut filmul împreună cu Jerry Schilling, prietenul de lungă durată al fostului ei soț, și a fost impresionată de Austin Butler care își asumă rolul titular, scrie NYPost.com.

„Povestea este despre relația dintre Elvis și colonelul Parker”, a scris Presley pe rețelele sociale. „Este o poveste adevărată spusă în mod strălucit și creativ, pe care numai Baz, în felul său artistic unic, ar fi putut să o livreze. Austin Butler, care l-a interpretat pe Elvis, este excepțional. La jumătatea filmului, Jerry și cu mine ne-am uitat unul la celălalt și am spus WOW!!! Bravo lui… știa că are pantofi mari de umplut. A fost extrem de emoționat să joace acest rol. Îmi pot doar imagina”, a mărturisit vedeta.

Priscilla Presley își amintește viața trăită alături de Elvis

Presley și-a amintit, de asemenea, de întâlnirea cu managerul lui Elvis, colonelul Tom Parker, care este interpretat de Tom Hanks. „Ce personaj era!”, a reflectat ea. „Colonelul avea două fețe, Jerry și cu mine am fost martori la amândouă. Povestea, după cum știm cu toții, nu are un final fericit. Dar cred că veți înțelege un pic mai mult din călătoria lui Elvis, creionată de un regizor care și-a pus inima și sufletul și multe ore în acest film”, a mai dezvăluit Priscilla Presley.

Cum a fost ales interpretul lui Elvis

Priscilla Presley i-a spus „Da” lui Elvis în 1967. Ei au devenit părinți anul următor, când s-a născut unica lor fiică, Lisa Marie Presley. Cuplul însă nu a funcționat, iar divorțul lor a fost finalizat în 1973. Cântărețul a murit în 1977, la vârsta de 42 de ani.

Potrivit The Hollywood Reporter, Butler a învins numeroși candidați pentru a-l interpreta pe Rege, printre care Harry Styles, Ansel Elgort, Miles Teller și alții. Într-o declarație difuzată de Warner Bros, Luhrmann a explicat decizia de a-l distribui pe tânărul de 30 de ani, spunând că „știa fără echivoc” că este perfect pentru acest rol.

„Știam că nu puteam să fac acest film dacă distribuția nu era absolut corectă și am căutat cu atenție un actor care să aibă capacitatea de a evoca mișcările naturale și calitățile vocale singulare ale acestui star inegalabil, dar și vulnerabilitatea interioară a artistului”, a declarat artistul de 59 de ani.

„De-a lungul procesului de casting, a fost o onoare pentru mine să întâlnesc o gamă atât de vastă de talente, a împărtășit regizorul „Moulin Rouge”. Auzisem de Austin Butler din rolul său remarcabil alături de Denzel Washington în „The Iceman Cometh” pe Broadway, iar prin intermediul unei călătorii de teste de ecranizare extinse și ateliere de muzică și interpretare, am știut fără echivoc că am găsit pe cineva care poate întruchipa spiritul uneia dintre cele mai emblematice figuri muzicale din lume”. În film, rolul Priscillei e jucat de actrița australiană Olivia DeJonge, deși inițial s-a vorbit despre distribuirea cântăreței Lana Del Rey.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Austin Butler (@austinbutler)

Sursa foto: Instagram