Probleme cu rinichii. Cinci semne că trebuie să mergi la medic

Probleme cu rinichii. Cinci semne că trebuie să mergi la medic
Am învățat cu toții la școală, rinichii sunt printre cele mai importante organe din corpul nostru. Ei sunt responsabili pentru filtrarea deşeurilor, producerea de globule roşii şi menţinerea oaselor puternice.

Poți avea probleme cu rinichii și să nu îți dai neapărat seama. Prezentă, în cele ce urmează, cele cinci semne că trebuie să mergi la medic. Există o serie de simptome care nu par a fi de la rinichi, dar de fapt ele exact o afecțiune a acestor organe vestesc.

Probleme cu rinichii. Durere de spate

Durerea de spate semnalează aproape întotdeauna o problemă de sănătate a rinichilor. Durerea poate fi cauzată de o infecţie a rinichilor, care se resimte în zona mijlocie a spatelui. În unele cazuri, această durere se poate extinde şi în partea inferioară a spatelui. Asta în cazul în care infecţia ajunge şi în vezică.

Oboseală persistentă

Ai dormit suficient, ai băut cafea şi totuşi te simţi obosit /ă? Înseamnă că există o problemă. Iar aceasta poate fi la rinichi. E posibil ca rinichii să fie cei care te fac să te simţi aşa de obosită. Se întâmplă atunci când rinichii nu filtrează normal deşeurile din fluxul sangvin. Poți ajunge să te simţi din ce în ce mai obosită, fără să-ţi explici cauza. Oboseala poate ascunde mai multe probleme de sănătate.

Ameţeala de peste zi

Ameţeala poate avea multe cauze. Dar ar putea fi, de asemenea, un semnal că rinichii nu funcţionează la capacitate corespunzătoare. Medicii arată faptul că pacienții cu insuficienţă renală dezvoltă adesea anemie. Asta din cauza lipsei de eritropoietină, un hormon produs în general de către rinichii sănătoşi, care asigură producerea de globule roşii. Producţia mică de celule roşii provoacă apariţia anemiei, care are printre simptome ameţeala şi slăbiciunea.

Creier înceţoşat

Dacă simţi că ai creierul înceţoşat, tot rinichii pot fi de vină. Potrivit cercatătorilor de la Universitatea Temple, Statele Unite ale Americii, scăderea funcţiei renale are o corelaţie puternică cu creierului înceţoşat, cauzat de lipsa oxigenului şi neîndeplinirea funcţiilor principale.

Membre umflate

Când mâinile şi picioarele se umflă, înseamnă că există în corp o problemă. Poate că rinichii nu îşi îndeplinesc funcţia, iar apa rămâne stocată în țesuturi. Dacă rinichii nu elimină excesul de lichid din corp, acesta se manifestă adesea prin umflarea membrelor.