Folosiți energia soarelui pentru a vă crește aura. Veți atrage binele

Folosiți energia soarelui pentru a vă crește aura. Veți atrage binele
Iată cele mai recente sfaturi legate de energie pentru a-ți optimiza forma și a-ți crește strălucirea pe timpul verii... Și mult timp după, pentru că, e adevărat, cu toții ne-am dori să avem o așa-zisă personalitate „solară”. 

Această vară este tocmai cea mai bună perioadă pentru a folosi energia soarelui pentru a o dezvolta sau întări. Sezonul de vară este într-adevăr cel mai favorabil moment al anului pentru a vă reconecta cu natura, a vă reîncărca bateriile, a vă reechilibra și a străluci pe termen lung. Vogue Franța ne învață cum să profităm inteligent de energia soarelui în această vară pentru a deveni persoane solară.

Realiniază-te cu vibrațiile pământului

Energia vitală a fiecărei ființe umane își are sursa în natură. „Depindem de ea pentru a dezvolta și întări această energie care ne permite să fim veseli, strălucitori, în armonie cu noi înșine și cu cei din jurul nostru, mai senini, încrezători și ancorați în moment prezent”, rezumă Mayia Alleaume, în noua sa carte „Frumusețe energetică” (Editura Larousse).  „Dimpotrivă, cu cât ne depărtăm mai mult de el, cu atât ne oprim mai ușor și obosim. Prin urmare, este necesar să profităm de vară pentru, spune ea, „a ne alinia la vibrațiile pământului”.

Faceți o baie în natură

„Totul în viață este doar energie și vibrații”, spunea și Albert Einstein. În contact cu apa mării, nisipul, copacii, stâncile și lumina soarelui, organismul își reîncarcă cu adevărat bateriile.

„O baie în natură dă un răspuns imediat: respirăm, ne liniștim, celulele sunt oxigenate, circulația sângelui este activată și inima funcționează mai bine, rezumă Mayia Alleaume.

În același timp, sistemul nostru imunitar se întărește și presiunea noastră mentală scade.  Deși avem tendința de a ne îndepărta de natură pentru o bună parte a anului, este mai mult decât vital să ne reconectam cu ea vara.  Pe modelul acestor medici care practică ecopsihologia și prescriu natura pe bază de rețetă pentru a trata stresul cotidian.

Practică Earthing, o nouă terapie 100% organică

Și cum facem asta?  Earthing este o mișcare ce constă în multiplicarea contactelor cu elementele naturale pentru a capta informațiile senzoriale ale acestora precum și vibrațiile bune.

Acest lucru implică, evident, cele 5 simțuri.  1) Atingerea, desculț, în iarbă, în nisip, cu mâinile, a tuturor suprafețelor care emit valuri energetice precum stâncile încălzite la soare sau trunchiurile copacilor.  2) Simțul mirosului, concentrându-se pe mirosul plantelor.  3) Gust, în special savurând alimente naturale (fructe, legume, semințe încolțite), cât mai puțin gătite (crude), neprocesate și în culorile curcubeului (pentru că fiecare culoare emite o vibrație diferită).  4) Auzul, cu cântecul cicadelor, păsărilor sau pescărușilor.  5) Vedere, privind la orizont și captând lumina verii prin retină.

Echilibrează-ți mintea cu energia solară

Mai ales că fiecare anotimp are un impact deosebit asupra echilibrului nostru fiziologic și emoțional.  „În radiația solară, suntem la apogeul vitalității noastre.  Vara este perioada cea mai favorabilă pentru a ne întări metabolismul”, precizează Mayia.  Acest lucru implică, evident, producerea de endorfine (prin infraroșu), neuro-hormoni ai bunăstării (serotonina), vitamina D (antiinflamatoare și pro-imunitate).  Dar soarele reprezintă și energia Yang, asociată cu forța și activitatea.  „Lumina lui vindecătoare are o adevărată putere de regenerare.  Energia solară este redistribuită în întreg organismul și contribuie la buna asimilare a vitaminelor”, adaugă Mayia.

Întărește Chakra Inimii

În medicina tradițională chineză, inima este și organul corespunzător verii.  Și pentru a întări chakra inimii, trebuie să exersezi respirația pranayama (respirăm cu burta acordând atenție, în mod alternativ sau nu, cu ținerea respirației la inspirație și expirare) sau coerența cardiacă (6 respirații pe minut, adică 6 inspirații). și 6 expirații de 5 secunde, timp de 5 minute).

Aceste exerciții scad cortizolul, măresc apărarea imunitară, nivelul de oxitocină și DHEA, întărind în același timp chakra corespunzătoare care le va hrăni apoi pe toate celelalte.  Scopul este un echilibru perfect al tuturor chakrelor, astfel încât energia să curgă liber și aura noastră să-și dezvolte întregul potențial.