Provocare pentru cei mici și cei mari. Din toamnă, elevii vor avea o nouă materie la școală

Provocare pentru cei mici și cei mari. Din toamnă, elevii vor avea o nouă materie la școală
Odată cu luna septembrie, elevii vor avea parte de o surpriză. Se va introduce la școală o nouă materie.

Toamna lui 2022 le va aduce copiilor o nouă materie la școală. Vor putea sau nu să facă față cei mici?

Provocare pentru cei mici și cei mari. Din toamnă, elevii vor avea o nouă materie la școală

Începând cu această toamnă programa școlarilor va fi modificată, prin introducerea unei noi discipline. Este vorba de o materie prin care cei din școala primară vor descoperi tainele Universului. E drept că învățătorilor nu le va fi deloc ușor, însă lucrurile interesante cu siguranță îi va face pe elevi să-și dorească să învețe și să fie atenți la explicația cadrelor didactice.

Potrivit ultimelor informații, noua materie va purta numele de „Start în aventura cunoașterii Universului”. Cei mici vor învăța cât de importantă este atât ziua cât și noaptea sau din ce sunt construite rachetele care vor ajunge în spațiu. Cu siguranță, ei vor fi extrem de curioși și bucuroși să vadă și cum arată un costum de cosmonaut dar și cine trebuie să-l folosească și în ce scop.

Programa este stabilită pentru doi ani

În acest timp se cunoaște faptul că programa este stabilită pentru doi ani, iar cei care vor stabili când vor putea copiii să participe la noua materie vor fi părinții. Primul stagiu este dedicat copiilor din clasa pregătitoare, clasa I și clasa a II-a. Ulterior, vor păși în tainele nebănuite ale Universului și elevii din clasele a III-a și a IV-a.

„Debutul educației STEAM – știință, tehnologie, inginerie (artă) și matematică – din primii ani de școală este în favoarea unei schimbări de paradigmă (…) copilului încurajat să experimenteze, să observe, să cerceteze i se va forma o dependență pozitivă pentru curiozitate”, scrie în ordinul prin care a fost aprobată noua disciplină. Principalele teme pe care le vor avea de studiat copiii sunt Explorarea Sistemului Solar, Călătorii în spațiu și Meseriile viitorului.

Sursă foto: descopera