Simona Ionescu / Redactor Șef

Toate viitoarele mirese trebuie să știe asta. Cele 6 tendințe neconvenționale în materie de nunți în 2022

Toate viitoarele mirese trebuie să știe asta. Cele 6 tendințe neconvenționale în materie de nunți în 2022
Vara e sezonul absolut al nunților, iar vara aceasta trendurile s-au schimbat radical. Noile tendințe ale momentului sunt șase la număr și sunt toate neconvenționale.

Vogue a stat de vorbă cu Libby Page, expert stilist de la Net-a-Porter, despre modelele „neortodoxe” în care miresele vor merge la altar vara aceasta. Tradiționala rochie albă se schimbă, deși tradiția nupțială a adoptat de mult timp forma unei rochii de prințesă și a unui voal, puse pe o melodie sonoră de orgă.

Unele mirese, bineînțeles, sunt arhetipale romantice, care preferă întregul bufet de ritualuri de nuntă: dantelă, buchete, ceva vechi, ceva albastru. Dar altele vor să se îndrepte spre altar în stilul lor, dincolo de tipare, amestecând convenția cu invenții mai contemporane și, uneori, evitând cu totul obiceiurile. Cine spune că rochia ta trebuie să fie lungă până la podea? Cine spune că, dacă ești mireasă, trebuie să porți o rochie?

Răspunsul, potrivit lui Libby Page, senior market editor la Net-a-Porter, este, bineînțeles, „nimeni!”. Și, pe măsură ce navigăm în restul anului 2022, miresele experimentează din ce în ce mai mult. Ultimele două mirese celebre, Kardashian și Peltz au demonstrat-o din plin.

Rochii mini

Vara asta suntem cu toții martori ai scurtării lungimilor. Mult.  Poate că era firesc ca proliferarea microjupelor, ca trendul să se regăsească în cele din urmă și în lumea mireselor. „Luna trecută, am văzut-o pe Kourtney Kardashian purtând o rochie de mireasă mini uimitoare care a fost inspirată de lenjeria italiană, asortată cu un voal dramatic brodat manual, cu aplicații florale, mănuși din tul și pantofi din dantelă”, spune Page.

De atunci, Net-a-Porter a înregistrat o creștere uluitoare de 100% a căutărilor de rochii mini. Ca răspuns la această popularitate, platforma a introdus acum un număr dublu de rochii mini pentru a se adresa miresei moderne, de la mărci precum Rime Arodaky, Danielle Frankel, Self-Portrait și Retrofête.

Pantofii statement

Nicola Peltz-Beckham a provocat o adevărată agitație când a pășit la altar în pantofi cu platformă Versace. Acesta nu a încălțat pantofi invizibili care ar fi lăsat rochia în centrul atenției; ci niște platforme care au ieșit în evidență, reamintind mireselor că pot face o declarație din cap până în picioare.

Nu doar pe înălțime s-au bazat miresele aici, explică Page: „Pantofii viu colorați și care ies în evidență au fost la modă”. Cele mai bine vândute modele de la Net-a-Porter vin în argintiu, albastru și verde, și satin. Pantofii din PVC cu cristale ornamentate, semnate de Amina Muaddi, sunt deosebit de iubiți.

Rochii midi minimaliste

Tăiați tivul rochiei Valentino a lui Nicola Peltz-Beckham, cu decolteul său pătrat și lipsa broderiei, și veți obține rochia midi la care visează miresele moderne. O rochie lungă până la genunchi are aproape un plus de feminitate, care amintește de designul iconic Givenchy al lui Audrey Hepburn din Funny Face, pe care Zoë Kravitz l-a canalizat mai târziu la nunta sa pariziană cu Karl Glusman.

La fel ca rochiile mini, rochiile midi de tulpină minimalistă au înregistrat o creștere de 100% a căutărilor pe Net-a-Porter, potrivit lui Page.

Accesorii cu perle

Dar atenție, acestea nu sunt perlele lucioase ale bunicii tale. Mireasa neconvențională pune ochii pe piesele de inspirație barocă, încrustate în aur, precum și pe piesele delicate din perle de apă dulce.

Un colier statement sau cercei, sunt  accesoriile ideale, dar un voal cu puncte de perle sau, așa cum a demonstrat Pernille Teisbaek, o curea încrustată cu perle, sunt de un efect colosal.

Bentițe albe pentru cap

Cauți o alternativă la voalul pentru biserică? Miresele folosesc o varietate de bentițe în ansamblurile lor de nuntă, de la cele simple, din satin, până la cele cu pene sau puf atașate.

„Suntem conștienți de faptul că miresele nu vor să își compromită stilul personal în ziua nunții, spune Page. Pentru accesorii, bentițele sculpturale de la Merve Bayindir și Jennifer Behr sunt spectaculoase”.

Costume cu pantaloni în loc de rochie

Gândiți-vă la Bianca Jagger. Pentru mireasa care vrea să meargă cu putere la altar, ansamblurile de costume albe au crescut exponențial în căutare, potrivit lui Page.

Cele două piese elegante, pantaloni și blazer, se potrivesc la forme, la stiluri mai casetate, androgine.

Sursa foto: Instagram, Pixabay

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre